Ποτάμια έχουν γίνει πολλοί δρόμοι στην Αττική από έντονη βροχόπτωση που ξεκίνησε το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ τις επόμενες ώρες τα φαινόμενα αναμένεται να είναι πιο έντονα σε πολλές περιοχές της χώρας. Μάλιστα, η ΕΜΥ αναβάθμισε το υπάρχον δελτίο καιρού εκδίδοντας έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Ο μεγάλος όγκος νερού που συσσωρεύτηκε στην Πειραιώς είχε ως αποτέλεσμα ο δρόμος να κλείσει και στα δυο ρεύματα, από το ύψος της Πέτρου Ράλλη έως το ύψος της Χαμοστέρνας. Παράλληλα, από την Τροχαία αναφέρεται πως υπάρχει καθίζηση οδοστρώματος, στο ύψος της οδού Μυλλέρου.

Και στο Κερατσίνι έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, από το ύψος της Γρηγορίου Λαμπράκη έως την ακτή Ιωνίας και στα δύο ρεύματα.

Τα έντονα φαινόμενα εντοπίζονται στο κέντρο αλλά και τα νότια προάστια της Αθήνας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχτεί μέχρι τις 13:30 τηλεφωνήματα για αντλήσεις υδάτων από το Κερατσίνι και τη Βούλα, καθώς και για απεγκλωβισμό από οχήματα επίσης στην περιοχή του Κερατσινίου. Όπως αναφέρουν για την ώρα τα περιστατικά είναι μενομωμένα.

Σύμφωνα με το meteo, ισχυρή βροχόπτωση σημειώνεται σε Νίκαια, Πειραιά, Καλλιθέα, Χαϊδάρι, Κέντρο – Γκάζι, Νέο Κόσμο, Νέα Σμύρνη, Φάληρο, Πέραμα.

Μήνυμα από το 112 σε επτά περιοχές

Μήνυμα μέσω του 112 έστειλε η Πολιτική Προστασία στους κατοίκους και τους επισκέπτες των περιοχών που θα πλήξει το επόμενο 48ωρο η κακοκαιρία.

Πρόκειται για τις παραθαλάσσιες περιοχές Αν.Μακεδονίας-Θράκης & Κ.Μακεδονίας, νησιά Β.Αιγαίου, Θεσσαλία, Σποράδες, περιοχές Αν. Στερεάς Ελλάδας & Εύβοια.

Σε μήνυμά του το 112 προειδοποιεί επίσης πως επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 48ωρο σε:

Παραθαλάσσιες περιοχές Αν. Μακεδονίας-Θράκης & Κ. Μακεδονίας, νησιά Β. Αιγαίου, Θεσσαλία, Σποράδες, περιοχές Αν. Στερεάς Ελλάδας & Εύβοια

«Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις, ακολουθείτε οδηγίες των Αρχών», σημειώνεται.

Πτώσεις βράχων στην Χαλκιδική και πλημμύρες

Προβλήματα εντοπίζονται και στη Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Χαλκιδική, στην περιοχή της Σιθωνίας.

Όπως αναφέρει στο GRTimes ο επικεφαλής του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης, «υπάρχουν αρκετά ζητήματα, καθώς μεταξύ άλλων έχει σημειωθεί μία πτώση βράχων στο δίκτυο της Τορώνης στον δρόμο προς το Πόρτο Κουφό, όπου έχει ήδη σπεύσει συνεργείο της Περιφέρειας».

Όπως λέει επιπλέον, «υπάρχει ενημέρωση ότι έχει προκύψει ζήτημα και σε κάμπινγκ της περιοχής της Σιθωνίας, λόγω της έντονης βροχόπτωσης που σημειώνεται στην περιοχή, ενώ έντονη βροχόπτωση σημειώνεται και στην περιοχή του Πολυγύρου».

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Στεργιάδη, «σημειώνονται κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε υπόγεια της περιοχής της Σάρτης».

Κλειστή από την βροχόπτωση είναι η πρώτη είσοδος της Τορώνης, μιας και τα ορμητικά νερά φτάνουν μέχρι τη θάλασσα, πλημμυρίζοντας τον παραλιακό δρόμο που οδηγεί από και προς την περιοχή.

Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα, πολλοί οδηγοί που φεύγουν από το χωριό να κάνουν σε αναστροφή και να επιχειρούν να ανέβουν στο κεντρικό από τους άλλους δύο διαθέσιμους δρόμους, χωρίς όμως να είναι γνωστή η κατάσταση τους αυτήν την ώρα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις