Μαλαματίνα: Συγκέντρωση αλληλεγγύης είναι προγραμματισμένη για σήμερα, Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, το Σωματείο Εργαζομένων στην οινοποιία «Μαλαματίνα» καλεί σε συγκέντρωση στις 12:00 έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης καθώς εκδικάζεται το αίτημα προσωρινής διαταγής του προέδρου του Σωματείου και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών, Γιάννη Φραγγιδη, και του προέδρου του Συνδικάτου Οδηγών, Πωλητών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών, Βορείου Ελλάδος και μέλους του Γενικού Συμβουλίου ΕΚΘ, Άρη Μερκενιδη, για να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους, όπως σημειώνουν.

Εισαγγελική έρευνα μετά από μηνυτήρια αναφορά για απολύσεις

Την ίδια ώρα, εισαγγελική έρευνα προκάλεσε μηνυτήρια αναφορά, την οποία υπέβαλαν απεργοί εργαζόμενοι, καταγγέλλοντας «παράνομες απολύσεις εργαζομένων και μεταξύ αυτών δύο συνδικαλιστών».

Η αναφορά κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, με τους μηνυτές να κάνουν λόγο για «συνεχόμενη αυθαιρεσία εκ μέρους της νέας διοίκησης της επιχείρησης» και «παραβίαση δικαστικής απόφασης η οποία επικύρωσε το σχέδιο εξυγίανσης (της οινοποιίας)».

Ενεργώντας κατά το νόμο, ο εισαγγελέας παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις