Τίτος Πατρίκιος: Ο 94χρονος ποιητής, έθεσε υποψηφιότητα για την έδρα της ποίησης της Ακαδημίας Αθηνών η οποία παραμένει κενή από τον θάνατο της Κικής Δημουλά, τον Φεβρουάριο του 2020. Η υποψηφιότητά του, ωστόσο, έλαβε συνολικά 13 ψήφους με αποτέλεσμα να μην συμπληρώνεται το απαραίτητο 50+1% των μελών της, δηλαδή 19 ψήφοι, και έτσι η ψηφοφορία κρίθηκε άγονη. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η ίδια η ηγεσία της Ακαδημίας είχε καλέσει τον Τίτο Πατρίκιο να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα προκειμένου να διορθωθεί το λάθος που είχε γίνει κατά το παρελθόν, όταν επίσης δεν εξελέγη μέλος της.

Να σημειωθεί πως για την έδρα ποίησης της Ακαδημίας Αθηνών είχαν θέσει υποψηφιότητα και οι ποιητές Νάσος Βαγενάς και Μιχάλης Γκανάς οι οποίοι επίσης δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τις απαραίτητες ψήφους.

Ανάμεσα στα μέλη της Ακαδημίας Αθηνών συμπεριλαμβάνονται εξέχουσες προσωπικότητες από τους χώρους της επιστήμης και των γραμμάτων μεταξύ των οποίων οι Δημήτριος Νανόπουλος, Σταμάτιος Κριμιζής, Χρήστος Ζερεφός, Θανάσης Βαλτινός, Νικηφόρος Διαμαντούρος, Λουκάς Παπαδήμος, Μανώλης Κορρές, Λεωνίδας Καβάκος κ.α.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις