Αττικό Νοσοκομείο: SOS για τις ελλείψεις που παρουσιάζουν τα νοσοκομεία της χώρας, εκπέμπει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος παρουσιάζει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας, το Αττικό.

Όπως περιγράφει ο κ. Γιαννάκος, η χθεσινή ήταν μία από τις χειρότερες εφημερίες του νοσοκομείου. Στο τμήμα επειγόντων περιστατικό έγινε κυριολεκτικά χαμός, με ασθενείς που έχουν πάει από τα ξημερώματα να μην έχουν εξυπηρετηθεί επί πολλές ώρες.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως από τις 5.30 π.μ. προσήλθαν στα Επείγοντα 178 ασθενείς με κορονοϊό, έγιναν 13 εισαγωγές και άλλοι 800 με άλλες παθήσεις. Από αυτούς έγιναν 205 εισαγωγές.

Η ταλαιπωρία που υπέστησαν αυτοί οι άνθρωποι ήταν απίστευτη, όπως περιγράφει ο κ. Γιαννάκος.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, από τους 800 ασθενείς που επισκέφτηκαν χθες το Αττικό, οι 100 μπήκαν σε ράντζα. Μάλιστα, τελείωσαν ακόμη και τα φορεία…

Οι εικόνες της ντροπής στο Αττικό, όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, είναι εν μέρει αποτέλεσμα της αναστολής του νοσηλευτικού προσωπικού εξαιτίας των εμβολιασμών, ζητώντας παράλληλα την άρση τους. Σε σχέση με πέρυσι το προσωπικό των νοσοκομείων έχει μειωθεί κατά 10.000.

Καλεί, μάλιστα, τον υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη να ενισχύσει άμεσα τα νοσοκομεία σε προσωπικό και χρηματοδότηση, ενόψει του δύσκολου χειμώνα.

Τέλος καλεί τους πολίτες να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας και να εμβολιαστούν, για να μην επαναληφθεί σε λίγους μήνες η «διπλοθεματική λειτουργία των νοσοκομείων με περιστατικά γρίπης και κορονοίό, αποκλείοντας τους ασθενείς άλλων παθήσεων, περιορίζοντας εκ νέου τις χειρουργικές επεμβάσεις ασθενών που περιμένουν τρία χρόνια να χειρουργηθούν».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις