«Καταπέλτης» ήταν η γραμματέας των Δικαστικών Επιμελητών, Μαρία Μπρουζούκη, αναφορικά με την εισβολή των αστυνομικών και του δικαστικού επιμελητή, χθες, στο σπίτι της Ιωάννας Κολοβού, για να της κάνουν έξωση, καθώς και για το γεγονός ότι δεν της επέτρεψαν να πάρει μαζί της τα πράγματα που ήθελε.

Οι εικόνες από το βίντεο που κατέγραψαν γείτονές της φαίνεται πως δεν προκαλούν μόνο το κοινό περί δικαίου αίσθημα, ακόμα και τους ίδιους τους δικαστικούς επιμελητές. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα όσα δήλωσε η κ. Μπρουζούκη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Η γραμματέας των δικαστικών επιμελητών τόνισε ότι αυτή η συμπεριφορά που είδε το φως της δημοσιότητας δεν συνάδει με το επάγγελμα του δικαστικού επιμελητή, καθώς όπως σημείωσε: «κακώς έσπασαν την πόρτα και κακώς δεν την άφησαν να πάρει ό,τι πράγματα ήθελε».

Όπως εξήγησε η κ. Μπρουζούκη «μπαίνουμε στα σπίτια νόμιμα». Η απομάκρυνση ενός ατόμου από το σπίτι του που το έχει χάσει σε πλειστηριασμό γίνεται σύμφωνα με συγκεκριμένους κανόνες και όχι όπως κατέδειξαν τα βίντεο και οι φωτογραφίες από την έφοδο που έγινε στο σπίτι της Ιωάννας Κολοβού.

Εάν το σπίτι είναι κλειστό ή ο προηγούμενος ιδιοκτήτης δεν θέλει να βγει, πρέπει να υπάρχει κλειδαράς ο οποίος θα ανοίξει την πόρτα. Δεν σπάνε την πόρτα για να μπουν μέσα οι δικαστικοί επιμελητές.

Παράλληλα η γραμματέας των Δικαστικών Επιμελητών δήλωσε ότι κακώς δεν επέτρεπαν στην Ιωάννα Κολοβού να πάρει τα πράγματά της, καθώς όπως είπε η αποβολή γίνεται από τα διαμέρισμα. Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης μπορεί να πάρει ό,τι θέλει από τα προσωπικά του και όλα τα κινητά αντικείμενα που βρίσκονται στο σπίτι.

Προσωρινή αναστολή στην έξωση

Την προσωρινή αναστολής της εκτέλεσης της απόφασης για έξωση της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού πέτυχε ο κόσμος που συγκεντρώθηκε για να την υποστηρίξει.

Στο σημείο έσπευσαν γείτονες και μέλη του ΚΚΕ μαζί με το βουλευτή Χρήστο Κατσώτη, αλλά και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη και ο βουλευτής του ΜεΡΑ25 Κρίτων Αρσένης.

Υπήρξε κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από το σπίτι της, και στις 16:30 υπήρχε στην οδό Αβύφου στου Ζωγράφου μια μεγάλη διαδήλωση με αποτέλεσμα την αναστολή της απόφασης, αφού δικαστικός κλητήρας και αστυνομικοί αποχώρησαν.

Η δημοσιογράφος περιέγραψε στο OPEN τις «άγριες» σκηνές της έξωσης από το σπίτι της:

Νέα συγκέντρωση σήμερα σε εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δανείων

Το ΠΑΜΕ καλεί σήμερα σε νέα συγκέντρωση σε γραφεία της εταιρείας κόκκινων δανείων, με ραντεβού στις 11:00 στον Ηλεκτρικό της Καλλιθέας.

Η συγκέντρωση είχε εξαγγελθεί από την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο τώρα το ΠΑΜΕ θεωρεί πως παίρνει και νέο «χαρακτήρα» μετά τα όσα έγιναν στο σπίτι της Ιωάννας Κολοβού.

Η κινητοποίηση στη «do Value» είχε ανακοινωθεί από την προηγούμενη βδομάδα από το ΠΑΜΕ, το οποίο σημείωνε: «Έχουν ξεσαλώσει τα κοράκια με το νομοθετικό πλαίσιο που νομιμοποιεί τη ληστεία και την τοκογλυφία και στοχοποιεί τους οφειλέτες και το οργανωμένο κίνημα ως κοινούς εγκληματίες. Αυτή η αθλιότητα θα ανατραπεί με τον αγώνα του λαού. Γιατί ο λαός έχει το δίκιο. Την Τρίτη υπερασπιζόμαστε την Μαρία που μόνη μεγαλώνει ένα παιδί και της έστειλαν διαταγή πληρωμής, τον Γιώργο που έχει καρκίνο και του βάλανε το σπίτι στον πλειστηριασμό, τον Θανάση που επειδή καθυστέρησε τρεις δόσεις τού ζητάνε 2.000 ευρώ για να μη χάσει το σπίτι του. Την Τρίτη υπερασπιζόμαστε την κάθε Μαρία, τον κάθε Γιώργο, τον κάθε Θανάση που βρίσκεται σε αυτήν τη θέση».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις