Νομοσχέδιο υπουργείου Υγείας: Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν από σήμερα Δευτέρα 28 Νοεμβρίου οι νοσοκομειακοί γιατροί, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που κατατέθηκε στη Βουλή.

Η ΟΕΝΓΕ εκφράζει την εκτίμηση ότι το νομοσχέδιο «ιδιωτικοποιεί πλήρως τα δημόσια νοσοκομεία, μετατρέπει την υγεία του λαού σε ακόμα πιο ακριβό εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους και καταδικάζει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού σε ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας».

Η ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποιεί στις 28 Νοεμβρίου:

Στάση εργασίας 11.00 -15.00 και συγκέντρωση 12.00 στη Βουλή
Νέα στάση εργασίας 11.00 – 15.00 και Συγκέντρωση 12.00 στη Βουλή την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου

Οι επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) είναι οι εξής:

24ωρη απεργία Δευτέρα 28/11, ημέρα ακρόασης των φορέων στη Βουλή και συγκέντρωση στη Βουλή
Νέα 24ωρη απεργία την Τρίτη 29/11 και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας
24ωρη απεργία την ημέρα συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής και συγκέντρωση στη Βουλή με παράλληλο κάλεσμα στα Εργατικά Κέντρα την ΑΔΕΔΥ και μαζικούς φορείς για συμμετοχή στη συγκέντρωση

ΣΥΡΙΖΑ: Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης δρομολογεί την πλήρη διάλυση του ΕΣΥ

Χαριστική βολή στο ΕΣΥ χαρακτήρισε ο Ανδρέας Ξανθός το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι δρομολογεί την πλήρη διάλυση της δημόσιας περίθαλψης. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε σε συγκρότηση μετώπου, με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από το ΕΣΥ», όχι μόνο για την υπεράσπιση του δημόσιου συστήματος υγείας, αλλά και για την ανασυγκρότηση και αναβάθμισή του.

Καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι πρέπει πλέον οι ασθενείς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για την περίθαλψή τους με την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, στο οποίο θα μπουν ιδιώτες γιατροί, ενώ παράλληλα και οι γιατροί του δημόσιου συστήματος θα απασχολούνται και σε ιδιωτικές ιατρικές δομές.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις