Η έντονη σεισμική δραστηριότητα στην Εύβοια τα τελευταία δύο 24ωρα έχει θέσει σε συναγερμό τους σεισμολόγους. Ήδη μετράμε περισσότερες από 120 μετασεισμικές δονήσεις, με τους κατοίκους της περιοχής να ετοιμάζονται για μια ακόμη νύχτα αγωνίας.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, έως τώρα έχουν καταγραφεί ζημιές σε περίπου 10 κτίρια. Στο χωριό Ζάρακες της Εύβοιας, το νηπιαγωγείο, στο οποίο φοιτούν 12 παιδιά, έχει υποστεί ρωγμές μετά τις σεισμικές δονήσεις. Στην περιοχή θα μεταβούν 11 μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών, προκειμένου να εξετάσουν εάν τα κτήρια της περιοχής είναι ασφαλή.

Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Στην παραδοχή ότι η σεισμική δραστηριότητα του τελευταίου μήνα δεν αξιολογήθηκε κατάλληλα προχώρησε ο σεισμολόγος και μέλος της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τον ισχυρό σεισμό 5 Ρίχτερ που σημειώθηκε στη νότια Εύβοια το βράδυ της Τρίτης.

Επιπλέον, επισήμανε πως δεν μπορεί να πει με σιγουριά πως ο χθεσινός σεισμός ήταν ο κύριος. «Έχουμε δύο ενδεχόμενα: Ή ήταν ο κύριος σεισμός και έχει περάσει ο μεγάλος κίνδυνος ή μπορεί να μην ήταν ο κύριος και να γίνει κι ένας κάπως μεγαλύτερος. Συμφωνώ με τον κ. Λέκκα, ότι δεν φαίνεται να έχει δυναμικό η περιοχή για να μας πάει στο εξάρι ή το εξαμισάρι, έχουμε ατελής γνώση για την περιοχή, αλλά δεν μπορεί να δώσει τόσο μεγάλο» προσέθεσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις