Θεσσαλονίκη: Η μητέρα του 12χρονου έκανε καταγγελία σχετικά με το περιστατικό.

Το συμβάν έλαβε χώρα την Τρίτη 24/01, γύρω στις 13.50, όταν ο 12χρονος σχόλασε από το 1ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης που βρίσκεται στην περιοχή του Ντεπώ και επέστρεφε μόνος του στο σπίτι με τα πόδια.

Όπως αναφέρει η διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτα Αναστασάκου, «το παιδί σχόλασε και επειδή είναι μεγάλο και έχει υπεύθυνη δήλωση, αποχώρησε μόνο του. Συνήθως τον παίρνει ο παππούς αλλά χθες επειδή έβρεχε του είπε η μαμά να γυρίσει μόνος του».

Ο μαθητής αποχώρησε μαζί με τους συμμαθητές του από το σχολείο, ωστόσο στη συνέχεια χωρίστηκαν. Σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του, «σταμάτησε ένα αυτοκίνητο με τρεις Ρομά, ο ένας από αυτούς βγήκε και άρχισε να τρέχει από πίσω του και να τον κυνηγάει. Το παιδί τρόμαξε και άρχισε να τρέχει. Είδε έναν καλοντυμένο κύριο που μιλούσε στο τηλέφωνο και το παιδί ζήτησε βοήθεια. Το παιδί συνέχισε να τρέχει και ζήτησε βοήθεια από έναν άλλον κύριο ο οποίος τον πήγε έως την πολυκατοικία. Οι γονείς έχουν καταγγείλει το περιστατικό και έχουν δώσει κατάθεση στην αστυνομία”, ανέφερε η διευθύντρια.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε η μητέρα του, το αυτοκίνητο ήταν ένα λευκό Hyundai.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί από τη διεύθυνση του σχολείου η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και με sms όλοι οι γονείς, καθώς έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση και φόβος για νέο περιστατικό.

Σε δηλώσεις της έξω από το σχολείο, η κυρία Αναστασάκου ανέφερε ότι ενημερώθηκε από τους γονείς του ανηλίκου εχθές το βράδυ, ενώ σήμερα νωρίς το πρωί έστειλε μήνυμα στους γονείς για να τους ενημερώσει. Γονείς οι οποίοι έφτασαν σήμερα το μεσημέρι στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης για να πάρουν τα παιδιά τους, δήλωσαν πως είναι αναστατωμένοι από τη σοβαρή καταγγελία και ζητούν αυξημένη αστυνόμευση στην περιοχή, κοντά στο σχολείο.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει επίσημη καταγγελία στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης για περιστατικό απόπειρας αρπαγής ανηλίκου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις