Κακοκαιρία ΜπάρμπαραΧωρίς ρεύμα, έχουν μείνει εδώ και τέσσερις ημέρες, χωριά της κεντρικής Εύβοιας στο δήμο Διρφύων Μεσσαπίων, με τους ηλικιωμένους κατά βάση κατοίκους τους, να βρίσκονται στο έλεος του χιονιά.

Με δεδομένο ότι εργασίες αποκατάστασης δεν μπορούν να συνεχιστούν καθώς χιόνι στο δρόμο φτάνει τα 2μ. και δεν μπορούν να φτάσουν οι γεννήτριες του ΔΕΔΔΗΕ, οι κάτοικοι στο Παγώντα, Μαρκάτες και Άκρες πέρασαν ακόμη μια δύσκολη νύχτα.

Σήμερα από τις 4 τα ξημερώματα υπήρχε γενική διακοπή Ηλεκτρικού ρεύματος λόγο μεγάλου όγκου χιονιού σε δύσβατο σημείο στις περιοχές Βατώντας -Αρτακη – Πισσώνας -Καθενους -Στενη-Παλιουρας-Θεολογος -Στρωπονες-Καμπια και αρκετά χωριά του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων που δίνουν στην γραμμή, με αποτέλεσμα πτώση δένδρων και καταπόνησης των καλωδίων.

Ανάγκη για φιάλες οξυγόνου

Στη Βόρεια Εύβοια υπάρχει μεγάλη ανάγκη για φιάλες οξυγόνου και σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr, εθελοντές της ομάδας fetes club 4×4 fetes club 4×4 με δύο πλήρως εξοπλισμένα οχήματα κατευθύνονται προς την Ιστιαία μεταφέροντας έξι μεγάλες φιάλες οξυγόνου για το κέντρο υγείας Ιστιαίας μετά από κάλεσμα του προϊστάμενου πολιτικής προστασίας, κ. Κώστα Γίγα.

Με εντολή του διοικητή της 5ης ΥΠΕ, Φώτη Σερέτη προς τον διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδας, Βαγγέλη Χατζημαργαρίτη, ενισχύεται το κέντρο υγείας Ιστιαίας με έξι φιάλες οξυγόνου.

Ωστόσο όπως δήλωσε στο evima.gr ο κ. Σερέτης: «Η εταιρεία που συνεργαζόμαστε θα μεταφέρει και άλλες φιάλες οξυγόνου σήμερα το μεσημέρι με το πλοίο της γραμμής Αρκίτσα – Αιδηψός στα πλαίσια της ενίσχυσης του κέντρου Υγείας Ιστιαίας».

Σημειώνεται ότι κατά τη διαδρομή οι εθελοντές απεγκλώβισαν και ένα όχημα από τα χιόνια στην περιοχή της Καμαρίτσας.

Πηγή: evima.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις