Η ΓΣΕΕ εξέδωσε, την Τρίτη, ανακοίνωση και εξηγεί τον λόγο για τον οποίον δεν θα «εμπλακεί ενεργά» (όπως επισημαίνεται) στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 8ης Μαρτίου για την τραγωδία στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, η Συνομοσπονδία Εργατών ανέδειξε ως κύριο λόγο τις εργασίες του 38ου Συνεδρίου, το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 9 Μαρτίου.

Παράλληλα, η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι «κάθε απόφαση οι καλοθελητές θα την ενέτασσαν σε εκλογικές σκοπιμότητες ή σε συνδικαλιστική υποκρισία».

Η ΓΣΕΕ αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Αύριο, 8 Μάρτη, μία σειρά Εργατικών Κέντρων και Σωματεία έχουν κηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις.

Μεθαύριο, 9 Μάρτη, είναι προγραμματισμένο το 38ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, γεγονός το οποίο αφενός δεν βοηθά στην ενεργή εμπλοκή της, αφετέρου οι ”καλοθελητές” κάθε απόφαση θα την ενέτασσαν σε εκλογικές σκοπιμότητες ή σε συνδικαλιστική υποκρισία.

Είμαστε στο πλευρό όλων όσοι αγωνίζονται, για να χυθεί άπλετο φως στα αίτια του δυστυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους όσοι – όσο ψηλά και αν βρίσκονται – εμπλέκονται.

Στις εργασίες του συνεδρίου, κεντρικό θέμα θα αποτελέσει η εκπόνηση πλαισίου θέσεων για τη διερεύνηση και απόδοση ευθυνών και μέτρων, για να μην ξαναθρηνήσουμε ζωές. Το πλαίσιο αυτό θα υποστηριχθεί και από απόφαση για απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις.

Είναι αδιανόητο να παρουσιαστούν επαναλήψεις φαινομένων του παρελθόντος, δηλαδή αδιαφάνεια, συγκαλύψεις, μεταθέσεις ευθυνών, καθυστερήσεις, που οδηγούν στη λήθη και η κοινωνία να έχει την πικρή γεύση της ατιμωρησίας των όποιων ισχυρών.

Τα συνδικάτα είναι και θα είναι εδώ και όλες οι δυνάμεις τους θα πρέπει να υπηρετούν τη δική τους αυτόνομη στρατηγική, μακριά από εντάξεις στις κομματικές σκοπιμότητες και αντιπαραθέσεις.

Θέλουμε απαντήσεις στα γιατί.

Θέλουμε απαντήσεις στο πώς δεν θα ξαναζήσει η χώρα τέτοιες τραγωδίες».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις