Τέμπη: Σε νέο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστήχημα, καλεί την Κυριακή 12 Μαρτίου, στις 12:00 το μεσημέρι η ΑΔΕΔΥ.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις, όπως συνέβη και στις 8 Μαρτίου.

Το κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ

«Οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και οι πορείες που έγιναν σε ολόκληρη τη χώρα στις 8 Μάρτη, με αφορμή το τραγικό «έγκλημα» στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε 57 συμπολίτες μας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία νέων παιδιών έδωσε και μήνυμα συνέχισης του αγώνα.

Στην κατεύθυνση αυτή η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στο νέο συλλαλητήριο των συνδικάτων, των φοιτητικών συλλόγων και των μαζικών φορέων, την Κυριακή 12 Μαρτίου στο Σύνταγμα, στις 12μμ.

Το έγκλημα αυτό δε θα συγκαλυφθεί

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.»

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ για το συλλαλητήριο της Κυριακής για τα Τέμπη

Κάλεσμα για κινητοποίηση απευθύνει και το ΠΑΜΕ για την Κυριακή στις 12:00.

«Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα με βάση την εποχή μας, καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας», τονίζει το ΠΑΜΕ.

Στους δρόμους για τα Τέμπη και οι νοσοκομειακοί γιατροί

Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά θα συμμετάσχουν και αυτοί στο συλλαλητήριο της Κυριακής.

Σε ανακοίνωση της η ΕΙΝΑΠ αναφέρει πως: «σε συνέχεια της μεγάλης απεργίας της Τετάρτης, συμμετέχει στο συλλαλητήριο των σωματείων που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12/03/23 στο Σύνταγμα στις 12.00».

Κινητοποιήσεις αύριο στις 11:30 για τα Τέμπη στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 11.30 στο πέταλο της Αριστοτέλους.

Κάνοντας πράξη το σύνθημα «Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή!» η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις πολύμορφες κινητοποιήσεις της, δυναμώνοντας τη συζήτηση και τη δράση μέσα στα σχολεία και έξω από αυτά.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Σάββατο 11 Μαρτίου παίρνει μέρος στη μεγάλη μαθητική συναυλία για τα Τέμπη, στις 19.00 στο 2ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης στην Ικτίνου, ενώ την Κυριακή 12 Μαρτίου συμμετέχει στο συλλαλητήριο στις 11.30 στο πέταλο της Αριστοτέλους, όπως αναφέρει το makthes.gr.

Οι κινητοποιήσεις της Κυριακή στις υπόλοιπες πόλεις

Στη Λάρισα στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία.

Αλεξανδρούπολη: Στις 12:00 στο πάρκο Ακαδημίας

Βόλος: Στις 12:00 στην πλ. Ελευθερίας

Γιάννενα: Στις 17:00 στην κεντρική πλατεία

Ηράκλειο: Στις 11:00 στην πλ. Ελευθερίας

Καβάλα: Στις 12:00 στην κεντρική πλατεία

Χανιά: Στις 10:00 στην πλ. Δημοτικής Αγοράς

Στα Τρίκαλα, θα πραγματοποιηθεί νέο συλλαλητήριο το Σάββατο 11 Μάρτη, στις 19:30, στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Καλέσματα συμμετοχής έχουν γίνει και από αρκετά εργατικά κέντρα της επαρχίας, Ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια σωματεία.

Στο αυριανό συλλαλητήριο της Αθήνας καλούν, επίσης, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, η Ομοσπονδία Φαρμάκου, τα Συνδικάτα Οικοδόμων, Μετάλλου, Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων, Τηλεπικοινωνιών – Πληροφορικής, Εμποροϋπαλλήλων, Φαρμάκου, Χημικής Βιομηχανίας, Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, Σωματείο Εργαζομένων Vodafone, Μισθωτών Δικηγόρων.

Ακόμα καλούν η ΟΒΣΑ, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας.

Στην κινητοποίηση καλούν επίσης η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, το Συνδικάτο γάλακτος τροφίμων Ποτών Ηρακλείου, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικού Προσωπικού Επιχειρήσεων Εκμεταλλεύσεως Εστιατορίων – Μαγείρων Χανίων.

Φορείς και Σωματεία Ελασσόνας καλούν σε συλλαλητήριο αύριο στις 12:00 στην κεντρική πλατεία της πόλης, ενώ και το εργατικό κέντρο Λαμίας πραγματοποιεί κινητοποίηση στις 12:00 στην πλατεία Πάρκου.

Αρκετές τοπικές συγκεντρώσεις γίνονται στις συνοικίες της Αθήνας το Σάββατο 11/3, ενώ άλλες έχουν προγραμματιστεί μετά την Κυριακή 12/3.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις