Κάθε πιθανότητα η Τζωρτζίνα να είχε πρόβλημα με την καρδιά της απέκλεισε η ειδικευόμενη παιδίατρος Ράνια Κελεσίδου, η οποία είχε εξετάσει την 9χρονη στα εξωτερικά ιατρεία του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου της Πάτρας, εκεί όπου το κοριτσάκι υπέστη, κατά τους συναδέλφους της, την «αναιτιολόγητη» ανακοπή.

Καταθέτοντας, την Τρίτη, στη δίκη με κατηγορούμενη τη Ρούλα Πισπιρίγκου η μάρτυρας ανέφερε:

«Το παιδί το είδα πρώτη φορά την Πέμπτη, στις 8:30 στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου. Ήταν με τη μητέρα της, η οποία είχε αναφέρει δύο επεισόδια με κινήσεις ακρών. Το εξέτασα και δεν βρήκα κάτι».

Στη συνέχεια, η μάρτυρας τόνισε: «Την παρέπεμψα στην επιμελήτρια, η οποία αποφάσισε την εισαγωγή. Στη συνέχεια το απόγευμα την εξέτασε ο επιμελητής μου και δεν είδε κάτι. Την είδα μετά το Σάββατο και δεν προέκυψε κάτι το ιδιαίτερο».

Η γιατρός επισκέφθηκε εκ νέου το παιδί την ίδια ημέρα, στο δωμάτιό του, και τότε διαπίστωσε πως είχε σιελόρροια, δύσπνοια και κορεσμό οξυγόνου 90%. Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με την κατάθεσή της, έγινε ένας κύκλος εισπνοών στο παιδί.

«Σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσα να είναι εισροφηση. Ξαναπέρασα το βράδυ κοιμόταν καλά ήταν ήσυχη» κατέθεσε η μάρτυρας, η οποία κατά τη διάρκεια της εξέτασης της στο δικαστήριο από τον συνήγορο της Ρούλας Πισπιρίγκου απέκλεισε το ενδεχόμενο το κοριτσάκι να αντιμετώπιζε κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα, το οποίο διέφυγε της προσοχής των γιατρών.

«Εάν υπήρχε καρδιακή νόσος στη Τζωρτζίνα που εμείς χάσαμε θα έπρεπε να βρεθεί μετά» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κελεσίδου.

Πρόεδρος: Στα εξωτερικά ιατρεία τι σας είπε μητέρα;

Μάρτυρας: Η μαμά είπε ότι τα χειλάκια του παιδιού είχαν γίνει πιο μπλε και ότι κουνούσε τα χεράκια και ότι πιο πριν είχε αναφέρει ένα κοιλιακό άλγος.

Πρόεδρος: Πως ήταν η ψυχολογική κατάσταση της μητέρας;

Μάρτυρας: Ήταν ψύχραιμη.

Πρόεδρος: Μιλήσατε με παιδάκι;

Μάρτυρας: Ναι, ήταν συνεργάσιμο.

Πρόεδρος: Πως ήταν ζωτικά;

Μάρτυρας: Ήταν καλή η πίεση. Δεν είχε κάτι να με απασχολήσει. Ήταν ένα παιδί που ήταν καλά, ήξερε που βρισκόταν.

Πρόεδρος: Ποιες είναι οι τιμές που θα αποτελούσαν ένδειξη μίας παθολογίας;

Μάρτυρας: Εάν το οξυγόνο δεν ήταν καλό, υπόταση ή υπέρταση. Οι σφίξεις είτε ανεβασμένες είτε χαμηλές πάλι θα με προβλημάτιζαν.

Πρόεδρος: Καταθέσατε πως στις 10 Απριλίου είχατε ειδοποιηθεί για σιελόρροια και βήχα…

Μάρτυρας: …Αυτά τα συμπτώματα είναι μη ειδικά. Το παιδί δεν είχε ταχυκαρδία, δεν είχε αρρυθμία, δεν άκουσα ακροαστικά ευρήματα, είχαμε επικοινωνήσει με την κυρία Καρατζά επειδή το είχε δει ημέρες πριν και δεν είχε κάτι.

Πρόεδρος: Ποιος επικοινώνησε με κυρία Καρατζά;

Μάρτυρας: Δε θυμάμαι. Λογικά ο προηγούμενος γιατρός της εφημερίας.

Πρόεδρος: Τι σας είχε πει μητέρα για οικογενειακό ιστορικό;

Μάρτυρας: Το θυμάμαι διότι μου είχε κάνει εντύπωση πως μου είχε πει ότι είχε νοσηλευτεί και ότι είχε λάβει αντιεπιληπτική αγωγή.

Δεκτό το αίτημα

Νωρίτερα, το δικαστήριο ομόφωνα αποφάσισε να κληθεί ως μάρτυρας και να καταθέσει η παιδίατρος Αγγελική Καρατζά. Οι δικαστές έκαναν δεκτό σχετικό αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης της κατηγορούμενης μητέρας Ρούλας Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια, η συγκεκριμένη γιατρός θα πρέπει να καταθέσει στη δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, διότι σε κατάθεση που έχει δώσει για τους θανάτους των άλλων δυο κοριτσιών της οικογένειας, Μαλένας και Ίριδας, είχε αναφέρει ότι οι γιατροί του Καραμανδάνειου επικοινώνησαν μαζί της μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας και όχι πριν, όπως είπαν στο ακροατήριο.

Το δικαστήριο ομόφωνα αποφάσισε, επίσης, να γίνει χρήση της σχετικής κατάθεσης της κ. Καρατζά, με την πρόεδρο να τονίζει πως πρόκειται για «θέμα που άπτεται των αποδείξεων και έχει σχέση με την ουσία της υπόθεσης».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις