Έρευνες σχετικά με τα εμβόλια mRNA των Pfizer/BioNTech και Moderna έχουν ξεκινήσει οι επιστήμονες τις τελευταίες ημέρες καθώς υπάρχουν αναφορές για περιστατικά καρδιακών προβλημάτων σε νεαρές ηλικίες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης.

Δημοσίευμα των New York Times ανέφερε χθες πως τα αμερικανικό Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) εξετάζουν αναφορές ότι ένας συγκεκριμένος αριθμός εφήβων και νεαρών ενηλίκων που τους χορηγήθηκαν τα εμβόλια κατά της COVID-19, ενδέχεται να εμφάνισαν καρδιακά προβλήματα.

Εδώ και αρκετές εβδομάδες στα CDC εξετάζουν αναφορές ότι έφηβοι και νεαροί ενήλικες μπορεί να εμφάνισαν μυοκαρδίτιδα, μια φλεγμονή του καρδιακού μυός, μετά τον εμβολιασμό, τόνισε η εφημερίδα, επικαλούμενη αξιωματούχους του CDC. Το Reuters δεν μπόρεσε άμεσα να επικοινωνήσει με το CDC για να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Υπήρξαν «σχετικά λίγες» περιπτώσεις και ενδέχεται να μην σχετίζονται καθόλου με τον εμβολιασμό, προσθέτει το δημοσίευμα, αναφέροντας μια ανακοίνωση της ομάδας ασφάλειας εμβολίων της αμερικανικής υπηρεσίας. Η εξέταση βρίσκεται στα αρχικά στάδια και το CDC δεν έχουν ακόμη προσδιορίσει εάν υπάρχει οποιαδήποτε απόδειξη ότι τα εμβόλια προκάλεσαν τα καρδιακά προβλήματα, ανέφεραν οι New York Times.

Το καρδιακό πρόβλημα φαίνεται να έχει εμφανιστεί κυρίως σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες περίπου τέσσερις ημέρες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης τους είτε του εμβολίου της Moderna είτε των Pfizer/BioNTech, και τα δύο εμβόλια mRNA.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι ΗΠΑ ενέκριναν το εμβόλιο Pfizer/BioNTech για παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις