Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Με αφορμή την ανακοίνωση επιστημονικών προσωπικών απόψεων, όπως τις χαρακτηρίζει, ιατρών σχετικά με τον χρόνο που πρέπει να μεσολαβεί μεταξύ του εμβολιασμού για τη νόσο COVID-19 και του εμβολιασμού για την εποχική γρίπη, υπενθυμίζει τις οδηγίες της με αριθ. Γ.Π.οικ.59204/27-9-2021 εγκυκλίου με θέμα «Οδηγίες για την εποχική γρίπη 2021-22 -Αντιγριπικός εμβολιασμός» σύμφωνα με τις οποίες:

«Το αντιγριπικό εμβόλιο μπορεί να χορηγηθεί ακόμη και την ίδια μέρα με το εμβόλιο κατά του κορoνοϊού -αλλά σε διαφορετικά ανατομικά σημεία- όπως και οποιαδήποτε άλλη μέρα πριν και μετά το εμβόλιο κατά του κορoναϊού».

Οι οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών επικαιροποιούνται και εναρμονίζονται με τις διεθνείς συστάσεις.

REUTERS/Adnan Abidi/File Photo

Οι αναρτήσεις του Γκίκα Μαγιορκίνη

Αφορμή για την ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ήταν οι αναρτήσεις του καθηγητή, Γκίκα Μαγιορκίνη, στη σελίδα του στο Facebook, για το πότε πρέπει να γίνει το εμβόλιο της γρίπης αν κάποιος έχει κάνει εκείνο του κορονοϊού, αν περιμένει να κάνει την τρίτη δόση κ.α..

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών υπογραμμίζει σε ανακοίνωση – απάντηση πως «η υλοποίηση ενός προγράμματος Δημόσιας Υγείας, όπως αυτό του εμβολιασμού, πολύ περισσότερο σε περίοδο πανδημίας, απαιτεί διεπιστημονική προσέγγιση, τεκμηρίωση και υπευθυνότητα».

Κάνει, μάλιστα, λόγο για «διατύπωση διαφορετικών απόψεων χωρίς ενδελεχή επιστημονική τεκμηρίωση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι σε επιστημονικά fora», που «δημιουργεί σύγχυση στο κοινό και επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την εξέλιξή του».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις