Ηπατίτιδα: Όλα τα περιστατικά βρίσκονται υπό διερεύνηση στη χώρα μας με τις υγειονομικές αρχές να βρίσκονται σε εγρήγορση.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει κάποιο επίσημο κρούσμα στη χώρα μας, παρά μόνο μερικά περιστατικά  που βρίσκονται υπό διερεύνηση. Όσον αφορά στην περίπτωση της 16χρονης που μπήκε στο νοσοκομείο με ηπατίτιδα, απομακρύνεται το σενάριο για οξεία ηπατίτιδα.

Το κορίτσι έχει εισαχθεί από τη Μεγάλη Τετάρτη στο νοσοκομείο και σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ο οποίος έχει ενημερωθεί για το περιστατικό, η 16χρονη είναι σήμερα καλά στην υγεία της.

Σύμφωνα με πηγές της διοίκησης του νοσοκομείου Λάρισας, η 16χρονη αντιμετωπίστηκε ως περιστατικό υπό διερεύνηση, καθώς έπρεπε να ακολουθηθεί το πρωτόκολλο που ορίζει ο ΕΟΔΥ σε αυτές τις περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα, επειδή το κορίτσι εμφάνισε κάποιους αυξημένους δείκτες, το νοσοκομείο ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ και έκανε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις. Όπως φαίνεται δεν πρόκειται για περιστατικό οξείας ηπατίτιδας.

Τα συμπτώματα της 16χρονης

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 5η ΥΠΕ θεωρεί πως η 16χρονη δεν είναι περιστατικό οξείας ηπατίτιδας, καθώς είχε τρανσαμινάσες πολύ χαμηλότερες από ό,τι τα άλλα περιστατικά που είναι βεβαιωμένα για τη νέα ηπατίτιδα. Ειδικότερα, οι τρανσαμινάσες της κοπέλας ήταν στο 300, όταν τα παιδιά που έχουν βεβαιωμένα νοσήσει έχουν 500-700.

Τα συμπτώματα που εμφάνισε ήταν πυρετός και εξανθήματα, τα οποία παρουσιάστηκαν τη Μεγάλη Τετάρτη και αμέσως η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Σημειώνεται ότι η 16χρονη είχε νοσήσει τον περασμένο Ιανουάριο από κορονοϊό.

Υπό διερεύνηση και άλλα περιστατικά

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν κι άλλα περιστατικά με ηπατίτιδα που είναι υπό διερεύνηση στη χώρα, ωστόσο κανένα από αυτά δεν θεωρείται ακόμη κρούσμα, καθώς πρέπει να γίνει στο καθένα μία σειρά από εξετάσεις προκειμένου να αποκλειστούν όλες οι άλλες μορφές ηπατίτιδας, αλλά και να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα προκειμένου να συνεκτιμηθούν τα συμπτώματα του ασθενούς,

Κανένα από τα περιστατικά που ελέγχονται αυτή τη στιγμή δεν πληροί όλα τα συμπτώματα της οξείας ηπατίτιδας για να θεωρηθεί κρούσμα.

Τα νοσοκομεία τη χώρας βρίσκονται σε ετοιμότητα και σε πλήρη επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, ενημερώνοντας τον όταν υπάρχουν κάποια υπό διερεύνηση περιστατικά, προκειμένου να ακολουθηθεί κατά γράμμα το πρωτόκολλο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις