Εμβολιασμός παιδιών κορονοϊός: Ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 6 μηνών έως 4 μηνών, με τα εμβόλια της Pfizer, έναντι του κορονοϊού.

Όπως έγινε γνωστό, η χώρα μας έχει παραλάβει τα εμβόλια της Pfizer για τον εμβολιασμό της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας και η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό των ραντεβού θα ανοίξει την Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου.

Οι πρώτοι εμβολιασμοί αναμένονται να ξεκινήσουν από την επόμενη εβδομάδα.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έλαβε υπόψη τα τρέχοντα επιδημιολογικά και λοιπά επιστημονικά δεδομένα σύμφωνα με τα οποία ο κίνδυνος σοβαρής νόσου Covid σε υγιή παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 4 ετών είναι χαμηλός. Δεδομένου ότι στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα η πιθανότητα νοσηλείας και επιπλοκών λόγω νόσου Covid είναι μεγαλύτερη σε παιδιά με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα ή ανοσοκαταστολή, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει τον εμβολιασμό έναντι του κορονοϊού παιδιών ηλικίας 6 μηνών έως 4 ετών με υποκείμενα νοσήματα ή ανοσοκαταστολή.

Επιπλέον, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο όποιος κίνδυνος σε τυχόν νέο επιδημικό κύμα από την παρούσα ή από νέες παραλλαγές του ιού, παρέχεται η δυνατότητα εμβολιασμού σε υγιή παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας μετά από σύμφωνη ιατρική γνώμη.

Δείτε την τελευταία ενημέρωση σχετικά με το θέμα (από το 4:25 και μετά)

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις