Στρεπτόκοκκος: Περιστατικά στρεπτόκοκκου έχουν εμφανιστεί και στη χώρα μας. «Είναι για εμάς κάτι συνηθισμένο. Στην Ελλάδα το αντιμετωπίζουμε καλά. Έχει πυρετό, πόνο στον λαιμό και πρήξιμο των αδένων», είπε ο παιδίατρος, Σπύρος Μαζάνης.

Έξαρση γρίπης

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Μαζάνης τόνισε ότι σε φάση έξαρσης βρίσκεται η γρίπη, με τα νοσοκομεία και τα ιατρεία των παιδιάτρων να είναι ασφυκτικά γεμάτα.

«Η κατάσταση εξελίσσεται δραματικά, τα νοσοκομεία και τα ιατρεία ασφυκτιούν. Η γρίπη δεν είναι μία απλή ασθένεια, ειδικά όταν τα παιδιά είναι μικρά, κάτω του ενός έτους», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «υπάρχει επικράτηση της γρίπης Α’ στο 90% και της γρίπης Β’ στο 10%. Ένα στα 10 παιδάκια θέλει νοσηλεία. Έχουμε 2 εκατομμύρια παιδιά στην Ελλάδα, έχουν εμβολιαστεί 450.000 παιδιά για τη γρίπη».

Η σύστασή του είναι οι γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, καθώς το εμβόλιο της γρίπης μειώνει τη νοσηρότητα και τη σοβαρότητα της νόσου.

«Δεκέμβριο, Ιανουάριο, Φεβρουάριο θα είναι δύσκολα τα πράγματα»

«Έχουμε ελλείψεις σε φάρμακα, έχει επιδεινωθεί η κατάσταση από χθες. Δεν υπάρχουν αντιοβιοτικά και φάρμακα για τον βήχα. Δεκέμβριο, Ιανουάριο, Φεβρουάριο θα είναι δύσκολα τα πράγματα» είπε και πρότεινε τη χρήση μάσκας που μπορεί να συμβάλει στον περιορισμό της νοσηρότητας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις