Ιμάμογλου: Στο δικαστήριο με την κατηγορία της «απόπειρας εκφοβισμού» του γενικού εισαγγελέα
Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης βρίσκεται στη φυλακή από τις 19 Μαρτίου. Η υπόθεση αυτή είναι άσχετη με τις κατηγορίες, για τις οποίες συνελήφθη.
Ενώπιον του δικαστηρίου προσήχθη σήμερα ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, με την κατηγορία ότι αποπειράθηκε «να εκφοβίσει» τον γενικό εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ιμάμογλου βρίσκεται στη φυλακή από τις 19 Μαρτίου κατηγορούμενος για «διαφθορά» και «τρομοκρατική δράση». Η πρώτη κατηγορία είναι αυτή που οδήγησε στην προσωρινή του κράτηση. Η σύλληψή του πυροδότησε πρωτοφανείς διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Τουρκία.
Έχοντας γύρω του χωροφύλακες κατά τη μεταφορά του στο δικαστήριο, ο Ιμάμογλου έγινε δεκτός με τα χειροκροτήματα και τις εκδηλώσεις υποστήριξης του ακροατηρίου.
«Δεν πρόκειται για δίκη, αλλά για τιμωρία (...) Αλλά να ξέρετε ότι δεν μπορείτε να με σβήσετε από την καρδιά των ανθρώπων», δήλωσε προς το δικαστήριο σήμερα ο Εκρέμ Ιμάμογλου, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης. «Βρίσκομαι εδώ διότι είμαι υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές», πρόσθεσε.
Η δίκη του για «εξύβριση και απόπειρα εκφοβισμού» του γενικού εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης αναβλήθηκε για τις 16 Ιουλίου.
Είχε αμφισβητήσει την ακεραιότητα του γενικού εισαγγελέα
Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης είχε προσαχθεί και τον Απρίλιο στο ίδιο δικαστήριο, το οποίο βρίσκεται εντός της φυλακής του Σίλιβρι όπου κρατείται. Η υπόθεση είναι άσχετη με τις κατηγορίες για τις οποίες συνελήφθη.
Ο Εκρέμ Ιμάμογλου είχε αμφισβητήσει δημόσια τον Ιανουάριο την ακεραιότητα του γενικού εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης. Κατηγορήθηκε για εξύβριση και απόπειρα εκφοβισμού.
Ο γενικός εισαγγελέας της πόλης και πρώην υφυπουργός Δικαιοσύνης, Ακίν Γκιουρλέκ, κατηγορείται για την άσκηση διώξεων κατά των πολιτικών αντιπάλων του προέδρου Ερντογάν.
Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, ο Εκρέμ Ιμάμογλου, προσωπικότητα της αντιπολίτευσης και βασικός πολιτικός αντίπαλος του Ερντογάν, αντιμετωπίζει για τις κατηγορίες αυτές ποινή φυλάκισης 7 έως 9 μηνών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.