Κακοποίηση παιδιών στη Λάρισα: Νέα στοιχεία σοκ για την 32χρονη - «Είχε κριθεί ανίκανη ως μητέρα»
Σάλος με τις αποκαλύψεις για τη μητέρα - Υποστήριζε ότι τα σημάδια στα κορμάκια των παιδιών ήταν από γάτες και κουνούπια.

Σε δομή φιλοξενίας για παιδιά αναμένεται να μεταφερθούν άμεσα τα δύο αδελφάκια, ηλικίας 5 και 6 ετών, τα οποία φέρουν εμφανή σημάδια κακοποίησης σε όλο τους το σώμα με εγκαύματα από τσιγάρα και «περίεργες» ζωγραφιές.
Τα παιδιά φιλοξενούνται προσωρινά στο νοσοκομείο Λάρισας, ενώ οι αρμόδιες αρχές δρομολογούν τη μεταφορά τους σε ασφαλές περιβάλλον εντός της Θεσσαλίας. Επίσης, για σήμερα, Παρασκευή (23/5) έχει προγραμματιστεί να απολογηθεί ο 50χρονος σύντροφος της μητέρας, τον οποίο και έχουν «δείξει» τα παιδιά ως κακοποιητή τους.
Ειδικότερα, λίγο πριν από τις 12:00 το μεσημέρι της Πέμπτης (22/5), ο 50χρονος ταξιτζής που κατηγορείται για την κακοποίηση των δύο παιδιών πέρασε την πόρτα του ανακριτή, στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας.
Ο άνδρας φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση, καθώς τα δύο παιδιά, ηλικίας 5 και 6 ετών, τον κατονόμασαν ως υπαίτιο για τα εγκαύματα που φέρουν στο σώμα τους. Ο ίδιος παραδόθηκε στις αρχές το πρωί της Τετάρτης και παρουσιάστηκε ενώπιον του εισαγγελέα, από τον οποίο έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί. Η απολογία του, τελικά, μεταφέρθηκε για σήμερα, Παρασκευή 23 Μαΐου.
«Το παιδί μας της το πήρε η πρόνοια»
Παράλληλα, όσο ξετυλίγεται το κουβάρι αυτής της φρικτής ιστορίας, νέα στοιχεία βγαίνουν στο «φως» για την 32χρονη μητέρα, η οποία έχει προφυλακιστεί για την υπόθεση. Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία ενός πρώην συντρόφου της, ο οποίος καταγγέλλει ότι το παιδί που είχαν μαζί και το οποίο μεγάλωνε η ίδια μετά τον χωρισμό τους, της το πήρε η πρόνοια καθώς κατέληξε στο νοσοκομείο με ενδείξεις υποσιτισμού.
«Όταν αρρώστησε το μωρό και πήγε στο νοσοκομείο, οι γιατροί επικοινώνησαν με το γραφείο ευημερίας και είπαν ότι αμελούσε το μωρό και δεν το φρόντιζε. Αφού το γραφείο ευημερίας την έβγαλαν ανίκανη μητέρα μετά από αυτό και είπαν ότι αμελούσε το μωρό και δεν το πρόσεχε», ανέφερε, μιλώντας στο MEGA.
«Θα πάρω την επιμέλεια των παιδιών»
Ο βιολογικός πατέρας των δύο ανηλίκων, ο οποίος έχει επίσης κληθεί να απολογηθεί τη Δευτέρα για τη δική του ενδεχόμενη εμπλοκή, δηλώνει, από την πλευρά του, αποφασισμένος να αναλάβει την επιμέλειά τους.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, υποστήριξε πως ο ίδιος και η οικογένειά του είναι σε θέση να προσφέρουν ένα περιβάλλον ασφάλειας και φροντίδας.
«Εγώ θα πάρω την επιμέλεια των παιδιών, είναι ξεκάθαρο και κατανοητό. Γιατί μόνο με εμένα μπορούν να μεγαλώσουν σωστά τα δύο αγγελούδια μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όπως ο ίδιος σημείωσε, μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την ανάληψη της επιμέλειας, προτεραιότητα είναι να διασφαλιστεί πως τα παιδιά θα παραμείνουν σε έναν χώρο ασφαλή, όπου θα τύχουν της φροντίδας που χρειάζονται μετά τα τραύματα που υπέστησαν.
«Τα σημάδια είναι από κουνούπια»
Στο μεταξύ, γείτονες της οικογένειας μιλώντας στην κάμερα του MEGA, περιέγραψαν τις υποψίες τους για την κατάσταση των παιδιών και τις δικαιολογίες που τους έδινε η μητέρα.
Μία από τις γειτόνισσες ανέφερε πως είχε εντοπίσει τα σημάδια στα σώματα των παιδιών και όταν ρώτησε σχετικά τη μητέρα, εκείνη της απάντησε πως επρόκειτο για τσιμπήματα από κουνούπια. «Τα παιδιά ήταν πάντα φοβισμένα. Ο μικρός με αγκάλιαζε, ζητούσαν συνεχώς στοργή. Τα έπαιρνα σπίτι μου, μιλούσαμε. Ήταν συνεχώς σοκαρισμένα», είπε χαρακτηριστικά.
Η 32χρονη φέρεται να είχε επικαλεστεί μέχρι και μία γάτα ως πιθανή αιτία για τα σημάδια, λέγοντας πως βρισκόταν σε επικοινωνία με φιλοζωική οργάνωση για την απομάκρυνσή της.
Άλλος κάτοικος της περιοχής δήλωσε πως, παρά την εξωτερική εικόνα της μητέρας, κανείς δεν είχε φανταστεί την έκταση της κακοποίησης: «Όλο το χωριό τη βοηθούσε. Το ψυγείο στο σπίτι της, της το είχε δώσει κάποιος από εμάς. Βλέπαμε τα σημάδια, ρωτούσαμε και μας έλεγε "είναι από κουνούπια". Απορούσαμε. Κουνούπια τέτοια εποχή;»