Κίνηση: «Στο κόκκινο» ο Κηφισός - Καθυστερήσεις στον Σκαραμαγκά
Εκτός του μεγάλου όγκου οχημάτων δυσχέρειες στην κίνηση προκαλεί και η κατάσταση του οδοστρώματος λόγω της νυχτερινής βροχής που υποχρεώνει τα οχήματα σε χαμηλές ταχύτητες κύλισης.

Μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει όσους κινηθούν με τα οχήματά τους στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Η κίνηση είναι εφιαλτική και ο μεγάλος όγκος οχημάτων σε συνδυασμό με το βρεγμένο οδόστρωμα δημιουργούν ένα δύσκολο περιβάλλον για τους οδηγούς και υποχρεώνει τα οχήματα σε χαμηλές ταχύτητες κύλισης. Ο Κηφισός είναι από πολύ νωρίς «στο κόκκινο» ενώ και στους άλλους μεγάλους οδικούς άξονες η κατάσταση είναι άσχημη.
Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι οδηγοί που κινούνται στη λεωφόρο Αθηνών από το ύψος του Χαϊδαρίου μέχρι τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά.
Ζόρικα είναι τα πράγματα και στους δρόμους που οδηγούν στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ δυσχέρειες παρουσιάζονται και στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος.

Σοβαρά προβλήματα στην κίνηση υπάρχουν και στην Κηφισίας και στην Μεσογείων. Τα οχήματα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες και στην λεωφόρο του Καρέα.
Η κατάσταση δεν είναι καλύτερη ούτε στους δρόμους που οδηγούν στο κέντρο της Αθήνας. Βασιλίσσης Σοφίας, Βασιλέως Κωνσταντίνου και Αλεξάνδρας παρουσιάζουν σημάδια κυκλοφοριακής συμφόρησης.
Αναλυτικά σύμφωνα με την Τροχαία προβλήματα στην κυκλοφορία εντοπίζονται στα εξής σημεία:
- Αθηνών-Κορίνθου/Λ. Αθηνών (έξοδος) από Δαφνί έως Διυλιστήρια
- Αθηνών-Λαμίας(Αθηνών έως κόμβος Καλυφτάκη -έξοδος) από ΚΤΕΛ έως Αχαρνών
- Αθηνών-Λαμίας(κόμβος Καλυφτάκη έως Αθηνών-είσοδος) από Αττική Οδό έως ΚΤΕΛ
- Αλεξάνδρας
- Μεσογείων
- Κατεχάκη (ρεύμα από Ηλιούπολη)
- Λ. Κηφισίας (άνοδος)
- Λ. Κηφισίας (κάθοδος)
- Βασ. Σοφίας (άνοδος)
- Βασ. Σοφίας (κάθοδος)
- Βασ. Κωνσταντίνου
- Λ. Συγγρού (άνοδος)
- Βας. Αμαλίας
- Λ.Ηλιουπόλεως
- Λιμάνι Πειραιά
- Λ. Ποσειδώνος (Αλίμου έως Καραϊσκάκη -ρεύμα προς Πειραιά)
- Λ. Ποσειδώνος (Πηγαδάκια έως Αλίμου - ρεύμα προς Πειραιά)
- Αττική Οδός
Μετ' εμποδίων διεξάγεται η κυκλοφορία και στην Αττική Οδό. Σύμφωνα με την εταιρεία λειτουργίας υπάρχουν καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο: 10’-15’ από Μεταμόρφωση έως Κηφισίας. Καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Ελευσίνα: 5΄-10΄ στην έξοδο για Λαμία.