Κίνηση: Απέραντο πάρκινγκ οι δρόμοι - Η βροχή έφερε το χάος
Το βρεγμένο και γλιστερό οδόστρωμα και η σκόνη από την Αφρική μειώνουν αισθητά τις ταχύτητες κύλισης με αποτέλεσμα να σχηματίζονται από πολύ νωρίς τεράστιες ουρές.

Απέραντο πάρκινγκ θυμίζουν από νωρίς το πρωί της Παρασκευής (16/5) οι δρόμοι στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Η κίνηση είναι πυκνή, χωρίς να ευθύνεται μόνο ο μεγάλος αριθμός των οχημάτων που καθημερινά κινούνται στους δρόμους. Η πρωινή έντονη βροχόπτωση στο λεκανοπέδιο της Αττικής προσθέτει έναν ακόμα πονοκέφαλο για τους οδηγούς.
Το βρεγμένο και γλιστερό οδόστρωμα και η σκόνη από την Αφρική μειώνουν αισθητά την ορατότητα και τις ταχύτητες κύλισης με αποτέλεσμα να έχουν σχηματιστεί τεράστιες ουρές.
Ο Κηφισός μοιάζει με απέραντο πάρκινγκ ενώ το χρώμα του στο google maps είναι βαθύ κόκκινο σημάδι ότι υπάρχει έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση, ειδικά στον τομέα από τη Μεταμόρφωση και έως την Πέτρου Ράλλη.
Σύμφωνα με την Τροχαία προβλήματα εντοπίζονται στα εξής σημεία:
-Αθηνών-Κορίνθου/Λ. Αθηνών (είσοδος) στο ύψος των ΕΛΠΕ
-Αθηνών-Λαμίας(κόμβος Καλυφτάκη έως Αθηνών-είσοδος) από Μεταμόρφωση έως Φιλαδέλφεια
-Κατεχάκη (ρεύμα προς Ηλιούπολη)
-Λ. Κηφισίας (άνοδος) από Κατεχάκη έως Δαχτυλίδι
-Λ. Κηφισίας (κάθοδος) από Δαχτυλίδι έως Εθνικής Αντιστάσεως
-Λ. Συγγρού (άνοδος) από Λαγουμιτζή
-Λ. Βουλιαγμένης από Γλυφάδα έως Αργυρούπολη
-Λιμάνι Πειραιά
-Λ. Ποσειδώνος (Αλίμου έως Καραϊσκάκη -ρεύμα προς Πειραιά) από Ελληνικό έως Καλαμακίου

Οι οδηγοί που κινούνται στη λεωφόρο Αθηνών προς τον Σκαραμαγκά πρέπει να οπλιστούν με αποθέματα υπομονής μιας και εκεί υπάρχουν σημάδια κυκλοφοριακής συμφόρησης από το ύψος του Χαϊδαρίου έως και τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά στο ρεύμα εξόδου από Αθήνα.
Συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης εντοπίζονται και στους δρόμους που οδηγούν από και προς το λιμάνι του Πειραιά, ενώ και στην παραλιακή λεωφόρος Ποσειδώνος από το ύψος του παλιού αεροδρομίου μέχρι το Παλαιό Φάληρο υπάρχει κίνηση.
Οι δυο βασικοί οδικοί άξονες προς το κέντρο της Αθήνας οι λεωφόροι Κηφισίας και Μεσογείων έχουν «κοκκινίσει» και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.
Στη λεωφόρο Καρέα η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα είναι πυκνή και τα οχήματα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες.
Στην Αττική Οδό υπάρχουν καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο 15’-20’ από κόμβο Δημοκρατίας έως κόμβο Κηφισίας. Επίσης, καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Ελευσίνα (Περιφ. Υμηττού) 10΄-15΄ από κόμβο Πλακεντίας έως κόμβο Κηφισίας. Καθυστερήσεις 5'-10΄ στις εξόδους για Λαμία (ρεύμα προς Αεροδρόμιο και προς Ελευσίνα).