Κίνηση: Με το πόδι στο φρένο οι οδηγοί σε Κηφισό, Λ. Αθηνών - Δύσκολα στο κέντρο
Υπομονή θα χρειαστούν οι οδηγοί καθώς από νωρίς υπάρχουν προβλήματα σε κεντρικούς οδικούς άξονες - Ο χάρτης με τα δύσκολα σημεία.

«Κόκκινο» έχει χτυπήσει και σήμερα Τετάρτη (14/5) η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας, με τους οδηγούς να καλούνται να οπλιστούν με υπομονή, καθώς οι ουρές και τα μποτιλιαρίσματα έχουν ξεκινήσει από νωρίς το πρωί.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Τροχαίας Αττικής, οι οδηγοί που βρίσκονται στον Κηφισό θα πρέπει να οπλιστούν με πάρα πολλή υπομονή καθώς επικρατεί κυκλοφοριακή δυσφορία. Την ίδια εικόνα παρουσιάζει και η Λεωφόρος Αθηνών από το Χαϊδάρι μέχρι τον Σκαραμαγκά.
Στο κέντρο της Αθήνας, τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στην περιοχή γύρω από το Χίλτον, στη λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου αλλά και στη Σταδίου
Καλύτερη είναι η εικόνα στη λεωφόρο Κηφισίας καθώς η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέχρι στιγμής ομαλά χωρίς μεγάλα προβλήματα. Στη λεωφόρο Μεσογείων το ρεύμα καθόδου αρχίζουν και εμφανίζονται τα πρώτα «εμφράγματα» τα οποία ωστόσο είναι τμηματικά και εκτείνονται από την Αγία Παρασκευή έως και τη λεωφόρο Κατεχάκη.
Αναλυτικά, όπως αναφέρεται στην τελευταία ενημέρωση της Τροχαίας, κυκλοφοριακή δυσχέρεια παρατηρείται:
- Στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα στην κάθοδο «σημειωτόν» κινούνται τα οχήματα από τo ύψος της Μεταμόρφωσης μέχρι το Περιστέρι, ενώ στην άνοδο δυσχέρεια παρατηρείται από το Αιγάλεω μέχρι την Νέα Ιωνία και από την γέφυρα Καλιφτάκη μέχρι την έξοδο για Κηφισιά.
- Στη λεωφόρο Κηφισίας πυκνή ροή καταγράφεται και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Στην κάθοδο, τμηματικά από το Χαλάνδρι μέχρι τον Φάρο Ψυχικού ενώ στην άνοδο τμηματικά από το ύψος της Κατεχάκη μέχρι το Κολλέγιο Αθηνών.
- Στη λεωφόρο Αθηνών-Κορίνθου κυρίως στο ρεύμα καθόδου, από το Χαϊδάρι μέχρι τον Σκαραμαγκά.
- Στη λεωφόρο Μεσογείων. Συγκεκριμένα τμηματικά από την Αγία Παρασκευή μέχρι τη διασταύρωση με Κατεχάκη και από το ύψος του Ερυθρού Σταυρού μέχρι τον Χολαργό.
- Στη λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου στο ρεύμα ανόδου, από Ηλιούπολη μέχρι Καρέα.
- Στη λεωφόρο Κατεχάκη
- Στη λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου στο ρεύμα ανόδου μέχρι το ύψος του Χίλτον.
- Στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας.
- Στη Σταδίου
- Στη λεωφόρο Αλεξάνδρας τμηματικά και στα δύο ρεύματα.
- Στη λεωφόρο Συγγρού κυρίως στο ρεύμα ανόδου
- Σε δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά.

Στην Αττική Οδό σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της εταιρείας, καθυστερήσεις καταγράφονται στις εξόδους για Λαμία και συγκεκριμένα στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο και στο ρεύμα προς Ελευσίνα.
Καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο
15’-20’ από κόμβο Μεταμόρφωσης έως κόμβο Κηφισίας.
Καθυστερήσεις 5'-10΄ στις εξόδους για Λαμία (ρεύμα προς Αεροδρόμιο και προς Ελευσίνα).