Κόντρα Γεραπετρίτη - Χαρίτση για Γάζα: «Ανήκουστα τα περί εκκωφαντικής σιωπής» - «Τι θα κάνετε;»
Σφοδρή σύγκρουση σημειώθηκε στην ολομέλεια της Βουλής τη Δευτέρα (2/6) μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών και του προέδρου της Νέας Αριστεράς.

Στην κατηγορηματική διάψευση των αιτιάσεων της αντιπολίτευσης περί «εκκωφαντικής σιωπής» της ελληνικής κυβέρνησης για όσα συμβαίνουν στη Λωρίδα της Γάζας, προχώρησε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, Γιώργος Γεραπετρίτης, κάνοντας λόγο για «ανήκουστες» κατηγορίες.
Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Νέας Αριστεράς Αλέξη Χαρίτση, ο υπουργός Εξωτερικών απέρριψε τα περί απραξίας της κυβέρνησης, αναφερόμενος στη σειρά πρωτοβουλιών που έλαβε, μεταξύ άλλων, στη συγκέντρωση υπογραφών από 80 κράτη μέλη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη κοινή δήλωση υπέρ της προστασίας των αμάχων, στην κατάθεση σχεδίου πέντε σημείων, στη στήριξη της Παλαιστινιακής Αρχής, αλλά και στην περίθαλψη τραυματισμένων παιδιών.
«Εκφράσατε πολιτικό μανιφέστο του κόμματός σας σχετικά με τη Γάζα. Αναρωτιέμαι εάν αφορά την κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών η ερώτησή σας ή εάν είναι ένα βήμα για να τοποθετείτε. Είναι ανήκουστα τα περί εκκωφαντικής σιωπής. Ποιος σας συμβούλεψε να καταθέσετε αυτή την ερώτηση; Δεν αμφισβητείται η προσωπική μου στάση», ανέφερε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, καταλογίζοντας στον επικεφαλής της Νέας Αριστεράς «πολιτικό μηδενισμό».
«Δε φοβόμαστε να πούμε την αλήθεια στους Ισραηλινούς. Αυτού του τύπου η δυσανάλογη επίθεση είναι απαράδεκτη», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, σημειώνοντας πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη λύση των δύο κρατών για μια ειρηνική και ευημερούσα Μέση Ανατολή.
«Δεν είπατε λέξη για τη Γενοκτονία»
«Μιλάτε για πολιτικά μανιφέστα για ένα ζήτημα που αφορά όλο τον πλανήτη. Προσπαθείτε ακόμη και σε αυτό το ζήτημα να διαστρεβλώσετε την πραγματικότητα», απάντησε ο Αλέξης Χαρίτσης, κατηγορώντας τον Γιώργο Γεραπετρίτη πως «δεν είπε λέξη για τη Γενοκτονία».
«Τι θα κάνετε για την άμεση κατάπαυση του πυρός, για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και την επιβολή κυρώσεων στην κυβέρνηση Νετανιάχου; Θα αναλάβετε πρωτοβουλία για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους;» επέμεινε να ρωτά ο πρόεδρος της Νέας Αριστέρας, καταγγέλλοντας «αποσιώπηση» και «πολιτική αποδοχή της πολιτικής Νετανιάχου».