Λέρος: Εντοπίστηκε τραυματισμένος ο 68χρονος αγνοούμενος ψαράς - Το βίντεο της διάσωσης
Ο 68χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κρατικό Θεραπευτήριο - Κέντρο Υγείας Λέρου για ιατρική περίθαλψη.

Έχοντας τις αισθήσεις του, αλλά τραυματισμένος εντοπίστηκε ο 68χρονος αγνοούμενος ψαράς στη Λέρο.
Τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης (27/05), ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές της Λέρου, της Πάτμου, της Καλύμνου και των Λειψών από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος για έναν αγνοούμενο 68χρονο ημεδαπό ψαρά, ο οποίος είχε ξεκινήσει από το λιμάνι του Λακκίου της Λέρου με το αλιευτικό σκάφος του για το λιμάνι του Παρθένιου της Λέρου και έκτοτε αγνοείτο.
Αμέσως, για το σημείο απέπλευσαν τρία περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, ένα σκάφος της δύναμης FRONTEX, ένα παραπλέον πλοίο, ένα ιδιωτικό σκάφος, τρία περιπολικά οχήματα του Λιμενικού, ενώ απογειώθηκε και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο 68χρονος εντοπίστηκε από ένα περιπολικό σκάφος επί του αλιευτικού, έχοντας τις αισθήσεις του αλλά τραυματισμένος στη μέση, πλησίον της νησίδας Φράγκος Λειψών.
Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το πλήρωμα του περιπολικού, μετεπιβιβάστηκε σε έτερο περιπολικό και μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Παρθένιου. Από εκεί διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κρατικό Θεραπευτήριο - Κέντρο Υγείας Λέρου για ιατρική περίθαλψη.

Το αλιευτικό σκάφος του 68χρονου προσέδεσε με ασφάλεια στο λιμάνι του Παρθενίου, με τη συνδρομή ενός περιπολικού. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.