Υπάρχει μια μεγάλη πισίνα στον κόσμο όπου μπορεί κάποιος να κάνει ακόμη και σέρφινγκ. Βρίσκεται στην Αυστραλία και είναι η μεγαλύτερη πισίνα με κύματα στον κόσμο. Με χρήση τεχνολογίας «5 Waves», η πισίνα σχεδιάστηκε για να «γεννά» περισσότερα από 2.000 κύματα την ώρα, κατάλληλα για όλα τα επίπεδα δεξιότητας στο σέρφινγκ. Μιμείται το φούσκωμα του ωκεανού, με τα κύματα να έρχονται ανά δυάδες ή εξάδες και να σκάνε πάνω σε ειδικά διαμορφωμένους υφάλους.

Συνολικά, οι σέρφερς του… γλυκού νερού «καβαλάνε» περισσότερα από 2.000 κύματα την ώρα, κατάλληλα για όλα τα επίπεδα δεξιότητας στο άθλημα.

Η τεχνολογία «5 Waves» δημιουργεί ομόκεντρα κύματα τα οποία διακτινίζονται προς τα έξω από την κεντρική συσκευή κυμάτων. Σκάνε πάνω σε μια ποικιλία υφάλων και ακτογραμμών, με διαφορετικές ταχύτητες, σε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη. Μέχρι και 10 διαφορετικά κύματα γεννώνται από κάθε έναν παλμό της κεντρικής συσκευής.

«Το πιο δύσκολο πράγμα για το σερφ είναι η επανάληψη. Στα αθλήματα, μπορείτε να το επαναλάβετε με συνεχή εξάσκηση σε ένα σταθερό περιβάλλον. Μέχρι στιγμής, απλά δεν μπορούσατε να το κάνετε ενώ κάνετε σερφ.  Με τα «5 κύματα», μπορείτε να κάνετε τα επίπεδα και τις κατηγορίες κυμάτων πιο δύσκολα. και μπορείτε να επαναλάβετε, και το επίπεδο ανάπτυξής σας θα είναι υψηλότερο », εξηγεί τους ανθρώπους πίσω από το Surf Lakes.

Στις πέντε πίστες, οι σέρφερ μπορούν να κάνουν το αγαπημένο τους άθλημα, ανάλογα με τις δεξιότητες του καθενός. Στο πρώτο επίπεδο θα μπουν οι αρχάριοι, αφού τα κύματα είναι λίγα και μικρά ώστε να μάθουν πρώτα να ισορροπούν πάνω στη σανίδα.  Στη συνέχεια, προχωρώντας στο δεύτερο επίπεδο,  οι σέρφερ μαθαίνουν κάποιες στροφές πάνω στη σανίδα.  Προχωρώντας στην πίστα των προχωρημένων ανεβαίνει και το επίπεδο αφού η κλίση των κυμάτων είναι  μεγαλύτερη και με περισσότερους εναέριους ελιγμούς. Τα δύο τελευταία επίπεδα, το τέταρτο και το πέμπτο, απευθύνονται κατά βάση σε επαγγελματίες, όπου το ύψος των κυμάτων μπορεί να ξεπερνά τα δύο μέτρα και διεξάγονται διαγωνισμοί ανάμεσα στους συμμετέχοντες.

Πηγή: ΑΠΕ