Τελικά ούτε η Κέιτ Μίντλετον φαίνεται να αντέχει τα βασιλικά καθήκοντα, καθώς δημοσιεύματα τη θέλουν να αγανακτεί από τις πολλές υποχρεώσεις που έχει, ειδικά μετά την έξοδο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ από τη βρετανική βασιλική οικογένεια. Σύμφωνα με το Tatler η Κέιτ αισθάνεται «εξαντλημένη» και «παγιδευμένη», μάλιστα επικαλούμενο πηγές κοντά στην δούκισσα του Κέιμπριτς, το περιοδικό αναφέρει ότι «η Κέιτ είναι έξαλλη για το μεγάλο φόρτο εργασίας. Φυσικά και είναι πάντα χαμογελαστή και κατάλληλα ντυμένη, αλλά δεν το θέλει αυτό».

«Αισθάνεται εξαντλημένη και παγιδευμένη. Εργάζεται τόσο σκληρά όσο ένας κορυφαίος διευθύνων σύμβουλος, που πρέπει να ταξιδεύει συνεχώς εκτός χώρας, χωρίς να έχει όφελος και πολλές διακοπές» πρόσθεσε ο φίλος της δούκισσας. Παρότι λόγω της πανδημίας οι καθημερινές δραστηριότητες της Κέιτ έχουν περιοριστεί, τον τελευταίο μήνα, σύμφωνα με το περιοδικό, η δούκισσα έχει αναλάβει πολλές υποχρεώσεις, ελλείψει και της Μέγκαν.


«Η Κέιτ καταλαβαίνει ότι πάνω απ’ όλα για τη βασιλική οικογένεια είναι το καθήκον, το καθήκον, το καθήκον» δήλωσε μία άλλη πηγή στο περιοδικό. Πάντως από το Παλάτι διαψεύδεται το ρεπορτάζ του Tatler καθώς δηλώνει: «Αυτή η ιστορία περιέχει μια σειρά από ανακρίβειες και ψευδείς δηλώσεις, για τις οποίες το Παλάτι του Κένσινγκτον δεν ενημερώθηκε πριν δημοσιευθούν».

Αν και ο 37χρονος δούκας του Κέιμπριτζ μαζί με την 38χρονη Κέιτ και τα τρία τους παιδιά, τον 6χρονο πρίγκιπα Γεώργιο, την 5χρονη πριγκίπισσα Σάρλοτ και τον μόλις 2 ετών, πρίγκιπα Λιούις, έχουν μετακομίσει από το παλάτι του Κένσιγκτον στην εξοχική τους κατοικία Άνμερ Χολ, στο Νόρφολκ, εξαιτίας της πανδημίας, κάθε μέρα δίνουν το «παρών», μέσω βιντεοκλήσεων, όπου τους καλεί το καθήκον. Ο Ουίλιαμ και η Κέιτ έχουν παραστεί εικονικά σε εγκαίνια νοσοκομείων, μιλούν τηλεφωνικά με νοσηλευτές ακόμα και σε χώρες της Βρετανικής Κοινοπολιτείας ενώ μαζί με τα παιδιά τους μοιράζουν φαγητό σε ευπαθείς ομάδες στο Νόρφολκ.