Σε μια μεγάλη επιχείρηση απομάκρυνσης του εξοπλισμού καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που δραστηριοποιούνται στις παραλίες της Μυκόνου προχώρησε η αστυνομία.  Όλες οι ξαπλώστρες και ομπρέλες «έκαναν φτερά» από όλες τις πλαζ του νησιού με τους επαγγελματίες να εμφανίζονται ιδιαίτερα ενοχλημένοι, καθώς όπως αναφέρουν, τέτοιου είδους κινήσεις αποτελούν πλήγμα τόσο στην προσέλκυση τουριστών ενόψει και του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος όσο και στις επιχειρήσεις που θα χάσουν πολλά έσοδα και θα βάλουν στον πάγο το προσωπικό που είχαν προσλάβει για τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες.

Το νησί των ανέμων, αρχές σεζόν, και όλα προμηνύουν ότι φέτος,  το καλοκαίρι του κορονοϊού,  τίποτα δεν θα είναι όπως παλιά , χωρίς ούτε μία ξαπλώστρα και ομπρέλα στις διάσημες παραλίες αφού  η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρηματιών σε Ψαρρού, Ορνό και Πλατύ Γυαλό, δεν έχουν κάνει καμία απόπειρα να στήσουν τον εξοπλισμό, δεδομένο ότι δεν έχουν τις άδειες στα χέρια τους, με αποτέλεσμα η Μύκονος σε μια σπάνια στιγμή στα χρονικά της να είναι αυτή τη στιγμή από άκρη σε άκρη και από παραλία σε παραλία άδεια.

Να θυμίσουμε ότι σε μια από τις πιο διάσημες παραλίες του νησιού στη Ψαρρού και στο διάσημο εστιατόριο Nammos , οι ιδιοκτήτες πριν από λίγα χρόνια θέλοντας να επεκτείνουν την επιχείρησή τους είχαν παραγγείλει και εγκαταστήσει τις πιο ακριβές ξαπλώστρες της αγοράς προκειμένου να ικανοποιήσουν το απαιτητικό πελατολόγιο, αλλά και να ενισχύσουν τον μύθο του ως ένα από τα καλύτερα beach bars του πλανήτη.
Η συγκεκριμένη ξαπλώστρα, γνωστής βρετανικής εταιρίας κόστιζε χωρίς το στρώμα της Loro Piana που επιλέχθηκε, 2.800 ευρώ. Με το στρώμα της ιταλικής εταιρείας που κοστίζει 1.000 ευρώ και την ομπρέλα της φίρμας Tuuci από το Μαϊάμι, η τιμή της οποίας είναι 1.200 ευρώ, το συνολικό κόστος ανέρχεται στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 5.000 ευρώ. Οπότε καταλαβαίνουμε ότι πλέον μια τέτοια επένδυση τόσο στο συγκεκριμένο beach bar αλλά και στα άλλα του νησιού πλέον είναι καταστροφική.

Στην Ψαρρού, στον Ορνό και στον Πλατύ Γυαλό οι αμμουδιές είναι άδειες, στις αρχές του φετινού καλοκαιριού. Δείτε τα χαρακτηριστικά πλάνα…

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις