Με την ολοκλήρωση και του τέταρτου κύκλου της δημοφιλούς ισπανικής σειράς «La Casa de Papel»,  και το πάγωμα των γυρισμάτων του  5ου κύκλου λόγω κορονοϊού,  όλοι αγωνιούν για την εξέλιξη της σειράς φαινόμενο του Netflix. Ο Αλβάρο Μόρτε, ο El Profesor της δημοφιλούς σειράς που έχει καθηλώσει εκατομμύρια τηλεθεατές στο Netflix, μιλώντας στο Chelsea Film Festival, έκανε μερικές αποκαλύψεις για την τύχη του χαρακτήρα που υποδύεται και φυσικά για το τέλος της σειράς.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η βρετανική ιστοσελίδα Express, ο Καθηγητής μετά τον 5ο κύκλο θα καταλήξει εντελώς μόνος, ακριβώς έτσι όπως ξεκίνησε.

Ο Μόρτε κάτα τη διάρκεια του Chelsea Film Festival ανέφερε συγκεκριμένα: «Πολύ φοβάμαι ότι αυτό το σχόλιο θα με κάνει λιγότερο δημοφιλή αλλά ο El Profesor είναι ένα αρκετά περίεργο παιδί. Και μοναχικό. Αυτό που συνέβη με την ομάδα και τον έρωτα με την Lisbon είναι απλά ένα πολύ μικρό κεφάλαιο στη ζωή του. Αν θέλετε να μιλήσουμε για το τέλος του χαρακτήρα, θεωρώ πως σε κάποιο σημείο θα επιστρέψει στην κατάσταση που έχει συνηθίσει. Μόνος. Απομονωμένος. Είναι πιο συνηθισμένος σε αυτό και λειτουργεί πιο άνετα». Από τις δηλώσεις του Μόρτε βέβαια δεν γίνεται ξεκάθαρο αν ο Καθηγητής θα καταλήξει μόνος επειδή μπαίνει ένα τέλος στη σχέση του με την Lisbon ή γιατί σκοτώνεται εκείνη.

Το σίγουρο είναι ότι αυτό που καταλαβαίνει κάποιος από τα λόγια του Ισπανού ηθοποιού, το φινάλε του χαρακτήρα του ενδέχεται να είναι εντελώς διαφορετικό από εκείνο που προσδοκούν οι φίλοι της σειράς.

Ποιος είναι όμως «Ο καθηγητής», ο γοητευτικός Σέρχιο Μαρκίνα, που παίζει με το πολύ δυνατό μυαλό και βρίσκεται πάντα ένα βήμα πιο μπροστά από τους αντιπάλους του;
Ο Αλβάρο Μόρτε, που γεννήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου του 1975, στην πόλη Αλχεθίρας, της Βόρειας Ισπανίας. Ξεκίνησε την καριέρα με έναν μικρό ρόλο στην ισπανική τηλεοπτική σειρά Hospital Central. Συνέχισε ως Ray στην ισπανική τηλεοπτική σειρά Planta 25, ως Adolfo Castillo στην ισπανική τηλεοπτική σειρά Bandolera, ως Gabriel Areta στην ισπανική σαπουνόπερα Amar en tiempos revueltos, ως Lucas Moliner στην ισπανική τηλενουβέλα El secreto de Puente Viejo.

Το 2017 ενσάρκωσε τον ρόλο του Σέρχιο «Ελ Προφεσόρ» Μαρκίνα στην ισπανική τηλεοπτική σειρά του Anthena 3 «La Casa de Papel», και η καριέρα του απογειώθηκε. Είναι παντρεμένος με τη σχεδιάστρια μόδας Μπλάνκα Κλεμέντε και είναι πατέρας δυο παιδών της Τζουλιέτα και του Λεόν.