Συγκλονιστικό αναμένεται το τελευταίο επεισόδιο στο «Κόκκινο Ποτάμι», την δραματική ιστορική σειρά του Open, που σκηνοθέτησε ο Μανούσος Μανουσάκης. Το σίριαλ εποχής, ξεδίπλωσε τα τραγικά γεγονότα της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού και γνώρισε τεράστια επιτυχία, κερδίζοντας την καρδιά του τηλεοπτικού κοινού.

Η εκπομπή του Open «Τώρα Ο,τι Συμβαίνει» παρουσίασε αποκλειστικά πλάνα από το τελευταίο γύρισμα της σειράς «Κόκκινο Ποτάμι» με τον Μανούσο Μανουσάκη και τους συντελεστές να «αποχαιρετούν» συγκινημένοι αυτή την άρτια συνεργασία. Σε φορτισμένο κλίμα, με συναισθήματα χαράς αλλά και πολλή συγκίνηση γυρίστηκε το μεγάλο φινάλε της σειράς «Κόκκινο Ποτάμι», μια σειρά που συντρόφευε τα βράδια των τηλεθεατών.

Open – Κόκκινο Ποτάμι: Δεν θα πιστέψετε τα νούμερα τηλεθέασης ...

Μανούσος Μανουσάκης: «Εγκλήματα που δεν τιμωρούνται επαναλαμβάνονται»

Ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης είπε για τη σειρά «Κόκκινο Ποτάμι»: «Ο κύριος Σαββίδης αφιερώθηκε σε αυτή τη σειρά. Και το κανάλι αφιερώθηκε σε αυτή τη σειρά. Αποτυπώσαμε ό,τι μπορούσε να αποτυπωθεί και ό,τι μπορούσε ο τηλεθεατής να το ανεχθεί. Γιατί οι φρικαλεότητες που έγιναν ήταν πολύ πιο ακραίες από αυτά που εμείς επιλέξαμε να καταγράψουμε. Ήταν πράγματα που δεν μπορούσαμε να τα καταγράψουμε…. Εγκλήματα που δεν τιμωρούνται επαναλαμβάνονται. Για να μην επαναληφθεί η γενοκτονία στον κόσμο, αυτή η γενοκτονία πρέπει να τιμωρηθεί, τώρα τουλάχιστον μόνο με την αναγνώριση, αυτό είναι το μόνο όπλο που έχουμε, ώστε αυτό να είναι η τιμωρία αυτών που την εκτέλεσαν».

Φανερά συγκινημένη η Αναστασία Παντούση (η Ιφιγένεια της σειράς) είπε: «Πιστέψαμε στον Μίλτο και την Ιφιγένεια και όσο περίεργο και ρομαντικό κι αν ακουστεί, μέχρι τελευταία στιγμή πιστεύω ότι μας έβλεπαν από εκεί πάνω και τελειώσαμε την ιστορία τους».

Ο Μανούσος Μανουσάκης ολοκληρώνοντας το τελευταίο γύρισμα μίλησε στους συντελεστές δίνοντας τα δικά του συγχαρητήρια σε όλους: «Κάναμε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Είμαστε σίγουροι για αυτό, δεν έχει ξαναγίνει αυτό που κάναμε και συγχαρητήρια σε όλους. Σας ευχαριστώ όλους πολύ» είπε ο σκηνοθέτης του «Κόκκινου Ποταμιού» και… έπεσε η αυλαία.