Το Instagram διέγραψε μια ανάρτηση της Μαντόνα, στην οποία η ποπ σταρ διέδωσε παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με μία φερόμενη θεραπεία για τον κορονοϊό. Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος της διαδικτυακής υπηρεσίας Facebook, όπου ανήκει το Instagram, δήλωσε πως αφαιρέθηκε ένα βίντεο που ανέβασε η τραγουδίστρια, επειδή «περιείχε λανθασμένους ισχυρισμούς σχετικά με τις μεθόδους θεραπείας και πρόληψης της Covid-19». Σημειωτέον ότι το βίντεο διαδόθηκε μεταξύ άλλων και από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Στην ανάρτηση η αμφιλεγόμενη γιατρός του Τέξας, Στέλλα Ιμάνουελ, διαφημίζει το φάρμακο κατά της ελονοσίας υδροξυχλωροκίνη ως θαυματουργή θεραπεία για τον κορονοϊό. Η Mαντόνα υποστήριξε επίσης απευθυνόμενη στους 15,4 εκατομμύρια ακολούθους της στο Instagram ότι υπάρχει ένα αποδεδειγμένα αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού εδώ και μήνες, ωστόσο, αυτό κρατήθηκε μυστικό, «έτσι ώστε οι πλούσιοι να γίνουν πλουσιότεροι και οι φτωχοί και άρρωστοι να αρρωστήσουν πιο πολύ».

Στο στόχαστρο Ντόναλντ Τραμπ και υιός

Μεταξύ άλλων, στο βίντεο αναφέρεται ότι δεν είναι αναγκαίες οι μάσκες για να σταματήσει η εξάπλωση της ασθένειας. Επί μισή ώρα, σύμφωνα με την Washington Post, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέβαζε μηνύματα στο Twitter υπερασπιζόμενος τη χρήση της υδροξυχλωροκίνης. Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι το συγκεκριμένο σκεύασμα δεν είναι αποτελεσματικό για τη θεραπεία της Covid-19. Το βράδυ της Δευτέρας 27 Ιουλίου, το Twitter απέσυρε το βίντεο, με έναν εκπρόσωπο να αναφέρει ότι «τα τουίτ που συνόδευαν το βίντεο παραβιάζουν την πολιτική μας όσον αφορά την παραπληροφόρηση για την Covid-19».

Λίγες ώρες μετά, το Twitter απέκλεισε για 12 ώρες έναν από τους λογαριασμούς και του υιού Τραμπ, του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, επίσης για ψευδείς ισχυρισμούς που αφορούσαν το φάρμακο υδροξυχλωροκίνη. Και ο μεγαλύτερος γιος του Αμερικανού προέδρου είχε μοιραστεί μέσω Twitter ένα βίντεο που είχε δημοσιεύσει η ακροδεξιά ιστοσελίδα Breitbart και περιλάμβανε ανυπόστατα στοιχεία για δήθεν θεραπευτικές μεθόδους. «Αυτός ο λογαριασμός δεν έχει ανασταλεί επ’αόριστον. Το τουίτ πρέπει να διαγραφεί επειδή παραβιάζει τους κανόνες μας περί παραπληφορησης για την Covid-19. Ο λογαριασμός είναι περιορισμένος για 12 ώρες» αναφέρει το Twitter.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις