Σε αφιέρωμα του Πάνου Ζόγκα στο περιοδικό Down Town, περιγράφεται η ιστορία πίσω από την περίφημη «μετακόμιση» που έκανε η Αλίκη Βουγιουκλάκη από τη Φίνος Φιλμ στην «Καραγιάννης – Καρατζόπουλος». Το 1967, δεύτερη χρονιά λειτουργίας της, η εταιρεία Καραγιάννης – Καρατζόπουλος καταφέρνει να αποκτήσει την πιο διάσημη σταρ της Ελλάδας και το πιο ακριβοθώρητο προϊόν που είχε ποτέ ο Φίνος, την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Για την ακρίβεια, τη στιγμή εκείνη η Αλίκη ανήκε στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας Δαμασκηνός – Μιχαηλίδης, στην οποία έμεινε για μικρό χρονικό διάστημα.

Τότε η Αλίκη ήταν σε κόντρα με τον Φίνο γιατί είχε μεγάλες οικονομικές απαιτήσεις που δεν τις δεχόταν η εταιρεία. Επίσης, τον έβλεπε να δείχνει εύνοια στη Τζένη Καρέζη και στη Ζωή Λάσκαρη, ένιωθε ότι έχανε τα σκήπτρα και σκέφτηκε πως η καλύτερη απάντηση θα ήταν να πάει στη νέα ανερχόμενη δύναμη, στο απέναντι στρατόπεδο. Η Καραγιάννης – Καρατζόπουλος την έκλεισε για τρεις ταινίες, με αμοιβή 600.000 δραχμές για κάθε μία.

Η Αλίκη στην εκπομπή Πι και φι μιλάει για τον Φίνο

Εκεί, λοιπόν, γύρισε «Το πιο λαμπρό αστέρι» με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ που έγινε η πιο εμπορική ταινία του 1967 και της εταιρείας (652.661 εισιτήρια), εκτοπίζοντας την Φίνος Φιλμ από τις πρώτες θέσεις και αμφισβητώντας την παντοκρατορία της. Επιπλέον, είναι η 14η πιο εμπορική ελληνική ταινία μέχρι σήμερα. Η τεράστια επιτυχία της ταινίας ενόχλησε τον Φίνο, ο οποίος λέγεται ότι είπε στους συμβούλους του «φέρτε πίσω την Αλίκη και δώστε της όσα ζητάει».

Η Αλίκη όμως είχε συμβόλαιο για άλλες δύο ταινίες και δεν μπορούσε να επιστρέψει αμέσως, αναφέρεται στο δημοσίευμα του Down Town. Οι 600.000 δραχμές για μια ταινία ήταν ένα αστρονομικό ποσό για την εποχή, ενώ να σημειωθεί πως μετέπειτα η Αλίκη Βουγιουκλάκη πήρε ακόμα μεγαλύτερες αμοιβές από την Φίνος Φιλμ.

Αλίκη Βουγιουκλάκη – Κατερίνα (Το πιο λαμπρό αστέρι, 1967)

Ενδιαφέρον, μάλιστα, έχει το γεγονός ότι όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη επέστρεψε στη Φίνος Φιλμ με «ανοιχτό» συμβόλαιο, η Τζένη Καρέζη εκνευρίστηκε και αποχώρησε πηγαίνοντας στην Καραγιάννης – Καρατζόπουλος, γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν υπήρχε χώρος για δύο βασίλισσες, σε ένα βασίλειο, εννοώντας το βασίλειο της Φίνος Φιλμ.

Φωτογραφία – ντοκουμέντο την περίοδο που Αλίκη και Τζένη ήταν ταυτόχρονα εγκυμονούσες

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις