Η κοπέλα που βρέθηκε μέσα στον εφιάλτη των φυλακών Χονγκ Κονγκ, άλλαξε άρδην τη ζωή της και πλέον είναι αστυνομικός. Η 22χρονη, πρώην μοντέλο, αμέσως μετά την περιπέτειά της επέστρεψε πίσω στη Λέσβο, έδωσε εξετάσεις και τοποθετήθηκε τελικά στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου. Μάλιστα, αυτές τις μέρες βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, καθώς μαζί με τους συναδέλφους της έχουν αναλάβει να ελέγχουν μια από τις οδικές αρτηρίες σε πολύ κοντινή απόσταση από το κατεστραμμένο ΚΥΤ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ειρήνη Μελισσαροπούλου κρατήθηκε 17 μήνες στις φυλακές Lai King του Χονγκ Κονγκ, έχοντας συλληφθεί για κατοχή 2,6 κιλών κοκαΐνης. Η ίδια από την πρώτη στιγμή υποστήριζε πως δεν είχε ιδέα για την ύπαρξη των ναρκωτικών, κάτι που τελικά αποδείχτηκε στο δικαστήριο. Σημειώνεται, πως η αθωωτική απόφαση ήταν ομόφωνη. Αμέσως μετά, επέστρεψε μαζί με τον δικηγόρο της, Σάκη Κεχαγιόγλου, και την οικογένειά της στη Μυτιλήνη.

Μετά την επιτυχία της στις εξετάσεις, ο πατέρας της, Γιώργος, που είναι επίσης αστυνομικός και υπηρετεί στη Λέσβο, είχε δηλώσει: «Αυτό που περιμένουμε είναι η διαταγή του αρχηγείου για την τοποθέτησή της. Ελπίζουμε ότι θα είναι στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, για να βρίσκεται κοντά μας».

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, η ίδια μαζί με τους συναδέλφους της, προσπαθούν να συνδράμουν στην εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο νησί μετά την ολοκληρωτική καταστροφή της δομής. Σημειώνεται πως η εντολή που έχουν λάβει από τους ανώτερους τους είναι να μην αφήσουν αιτούντες άσυλο να πλησιάσουν προς το σημείο όπου ήταν στημένο το μπλόκο των κατοίκων της Μόριας, ενώ και οι κάτοικοι πρέπει να μείνουν μακριά από το σημείο που έχουν βρει πρόχειρο κατάλυμα οι άνθρωποι διέμεναν στη Μόρια.

Η αθώωση της Ειρήνης

Από την πρώτη στιγμή έλεγε ότι είναι αθώα. Στη φυλακή κρατήθηκε για 16 μήνες με την κατηγορία της διακίνησης ποσότητας κοκαΐνης. Η δίκη της ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2019. Στην απολογία της η Ειρήνη Μελισσαροπούλου υποστήριξε ότι δεν ήξερε το παραμικρό για τα ναρκωτικά στον σάκο της, ενώ αναφέρθηκε και στη φιλική σχέση που διατηρούσε με έναν άνδρα ρουμανικής καταγωγής, ονόματι Πέτρο, ο οποίος, όπως ανέφερε, ήταν εκείνος που της πρότεινε να πάνε στην Αντίς Αμπέμπα και έπειτα στο Χονγκ Κονγκ, με προοπτική για την ίδια να κάνει καριέρα στον χώρο του μόντελινγκ.