Όπως η ίδια αναφέρει με κείμενό της στο New York Magazine, το 2012 και μετά από γυμνή φωτογράφιση, ο φωτογράφος ασέλγησε πάνω της. Όπως ισχυρίζεται, ήταν μεθυσμένη όταν της επιτέθηκε ο φωτογράφος της, ενώ όλα είναι θολές αναμνήσεις εκτός από το συναίσθημα που βίωσε.

Όταν το νεαρό μοντέλο χρειάστηκε να γδυθεί για την ολοκλήρωση της φωτογράφισης, ένιωσε άβολα και ”ξένα”: ‘«Αμέσως μόλις έβγαλα τα ρούχα μου, ένα κομμάτι μου αποσυνδέθηκε από όσα συνέβαιναν. Άρχισα να αιωρούμαι έξω από τον εαυτό μου, βλέποντάς με να σκαρφαλώνω στο κρεβάτι».

«Δεν θυμάμαι να φιληθήκαμε, αλλά θυμάμαι τα δάχτυλα του να βρίσκονται ξαφνικά μέσα μου. Με βίαιο τρόπο, όπως δεν με είχε αγγίξει ποτέ κανείς στο παρελθόν αλλά και κανείς μετέπειτα. Μπορούσα να νιώσω το σχήμα του εαυτού μου και των κορυφογραμμών μου και ήταν πραγματικά επώδυνο», εξομολογείται η Ρατακόφσκι, ενώ ανέφερε πως την επόμενη μέρα επέστρεψε σπίτι της.

Εκπρόσωπος της Imperial Publishing διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς εις βάρος του φωτογράφου, δηλώνοντας πως είναι όλοι σοκαρισμένοι με αυτήν την καταγγελία, την οποία και χαρακτήρισε εξωφρενική, παιδιάστικη και φθηνή. Απέδωσε τις δηλώσεις του νεαρού μοντέλου στη διαρκή της αγωνία και επιθυμία για δημοσιότητα και προβολή, ενώ την χαρακτήρισε εκδικητική.