Τις τελευταίες μέρες ο Γρηγόρης Πετράκος βρίσκεται στην επικαιρότητα εξαιτίας των απόψεων του για τον κορονοϊό, για τον οποίο ισχυρίζεται ότι δεν αποτελεί πανδημία. Μάλιστα, όπως λέει, δεν υπάρχει μεγάλη θνησιμότητα, «αν λοιπόν δεν μας είχε πληροφορήσει κανείς ότι είμαστε σε πανδημία, εμείς εδώ στην Ελλάδα δεν θα είχαμε καταλάβει τίποτα».

Οι απόψεις του Γρηγόρη Πετράκου για τον κορονοϊό επρόκειτο να παρουσιαστούν, μάλιστα, τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στην εκπομπή «Tik Talk» με τον Αντώνη Σρόιτερ ενώ στην ίδια εκπομπής επρόκειτο να εμφανιστεί και ο λοιμωξιολόγος, Νίκος Σύψας, εκφράζοντας την φωνή της λογικής. Ωστόσο, η εκπομπή που είχε προαναγγελθεί από τον τηλεοπτικό σταθμό και ενώ ήταν έτοιμη για να προβληθεί, δεν μεταδόθηκε, χωρίς να υπάρξει ειδοποίηση του κοινού.

Η κριτική του στην κυβέρνηση

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γρηγόρης Πετράκος ασκεί και κριτική στην κυβέρνηση που διέθεσε μεγάλα κονδύλια στον Μεγάλο Περίπατο και τη διαφημιστική καμπάνια αντί να αυξάνουν τις κλίνες των ΜΕΘ. «Δεν υπήρξε καμία έξαρση επιδημίας και τίποτα ανησυχητικό στη χώρα μας. Τα lockdown δεν επηρεάζουν τις επιδημίες, αλλά έχουν σκοπό να μεταδώσουν την καμπύλη της μετάδοσης» υποστηρίζει, μεταξύ άλλων.

Εν αναμονή της ανακοίνωσης του Alpha

Βεβαίως, αξιοσημείωτο είναι ότι μόλις μία ημέρα πριν είχε δημοσιευτεί η απόφαση στο ΦΕΚ των Σ. Πέτσα και Θ. Σκυλακάκη για τους σταθμούς εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου που θα λάβουν επιπλέον 2 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ για τη μετάδοση των σποτ αντιμέτωπισης της Covid 19, σε ώρες υψηλής θέασης.

Έτσι, σχετικά με την συγκεκριμένη εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ, στο κανάλι μπορεί τελικά να επικράτησε η σκέψη ότι με την προβολή απόψεων αρνητών του ιού θα ήταν σαν το δημόσιο να πληρώνει για την προστασία του κοινού- αν και η νομοθεσία προβλέπει τη δωρεάν μετάδοση των σποτ- και ο σταθμός να μεταδίδει το ακριβώς αντίθετο μήνυμα, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Τόσο το κανάλι μέχρι και αυτή την ώρα, όσο και ο παρουσιαστής δεν έχουν βγάλει κάποια ανακοίνωση. εν αναμονή λοιπόν των εξηγήσεων γιατί «κόπηκε» η εκπομπή…

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις