Λίγο πριν το πρώτο σφύριγμα του ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, ο Κώστας Κόκλας υπήρξε αυθόρμητος και ειλικρινής, όπως άλλωστε το συνηθίζει, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ”ΦΩΣ”, εκφράζοντας τα ερυθρόλευκα αισθήματά του.

Εξήγησε πως, η ”μητέρα των μαχών” είναι πάντοτε πόλος έλξης για τον ίδιο, ενώ τόνισε πως θεωρεί τους πράσινους αντίπαλους και θέλει πάντοτε να τρώνε…τεσσάρες:

«Πάντα είναι ντέρμπι και πάντα έχει ενδιαφέρον. Ας πάει και στη Γ΄ Εθνική ο Παναθηναϊκός, εγώ θέλω να του ρίχνω τέσσερα! Ας παίζει και με τον Αστέρα Ραχούλας, εγώ θέλω να τρώει τέσσερα! Αυτός είναι ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στην Ελλάδα. Κάναμε και ένα επεισόδιο στο σίριαλ που παίζω φέτος, στην «Τούρτα της μαμάς», με θέμα αυτό το ντέρμπι. Το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός βάλαμε».

Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε και για την εικόνα της ομάδας την τρέχουσα σεζόν, δηλώνοντας πως παρατηρεί επαγγελματισμό στην ομάδα, γεγονός που του αρέσει ιδιαίτερα:

 «Η ομάδα μου αρέσει. Λειτουργεί εντελώς διαφορετικά τα τελευταία χρόνια, πιο επαγγελματικά. Είναι καλός ο προπονητής. Χρειάζεται υπομονή από όλους μας γιατί μπορεί πράγματι, αυτή η ομάδα να κάνει κάτι πολύ καλό στην Ευρώπη. Ο Μαρινάκης αγαπάει τον Ολυμπιακό, ξέρει από ποδόσφαιρο, ακούει τους γύρω του. Είμαστε στον σωστό δρόμο».

Μάλιστα, ο Κώστας Κόκλας μίλησε για την εποχή που υπήρξε στενά συνδεδεμένος με τη Θύρα 7, και τι του πρόσφερε αυτό στη μετέπειτα πορεία του:

«Πήγαινα σε κάθε ματς. Τότε με τα μπακαλιαράκια, με όλα αυτά τα ωραία στο παλιό γήπεδο. Φανταστική εποχή. Συνέχεια στη Θύρα 7, είχα γνωριστεί με τον Τάκη Τσουκαλά, με τον Άκη, με τον αδελφό του. Κάναμε εκδρομές, είχα πάει αρκετές φορές και στα εκτός έδρας. Τρομερή εμπειρία για μένα η Θύρα 7, είδα και έζησα πράγματα που με βοήθησαν μετέπειτα και στη δουλειά μου. Απίστευτο γέλιο, συνάντησα εκεί χαρακτήρες και συμπεριφορές που τα χρησιμοποίησα αργότερα στον τρόπο που έπαιζα. Πολύ χιούμορ από ορισμένους τύπους, δεν ήταν μόνο το ματς, ήταν όλο το περιβάλλον. Ήταν σχολείο για μένα αυτή η εποχή και η παρουσία μου στην εξέδρα με τα παιδιά της Θύρας 7».