Στην εκπομπή του Alpha «Καλύτερα Δεν Γίνεται» και στον Θάνο Μπάγιο παραχώρησε συνέντευξη ο Αλέκος Συσσοβίτης και μίλησε για την επαγγελματική και προσωπική του πορεία. Ο ηθοποιός έχει ιδρύσει το Faust Culture, ένα κέντρο δια βίου μάθησης για τις τέχνες και τον πολιτισμό με στόχο να συνδεθούν διάφορες θεματικές.

«Εμείς την περίοδο της “χρυσής τηλεόρασης” πληρωνόμασταν φυσιολογικά. Είχαμε την πολυτέλεια να επιλέγουμε δουλειές. Δεν μπορείς όμως να έχεις έναν κουβά χρημάτων. Τα μηδενικά δεν ήταν πολλά, δεν ήμασταν τραγουδιστές», είπε χαρακτηριστικά.

Τι είπε για το γεγονός ότι δεν έχει κάνει οικογένεια

«Δεν είμαι ο ίδιος και δεν θα μπορούσα να είμαι ο ίδιος 20 χρόνια μετά. Κάτι έχασα και κάτι πήρα. Υπήρξε μια δεκαετία, ανάμεσα στα 20 και 30, που πάλεψα με τον εαυτό μου. Έχω αποδεχτεί τη φυσιολογική πορεία της ζωής, γιατί δεν θεωρώ ότι είμαστε και τόσο σημαντικοί. Για την ηλικία μου τα πάω μια χαρά» πρόσθεσε και μίλησε για τον έρωτα και την οικογένεια:

«Ο έρωτας είναι λιγότερο στη ζωή μου από ό,τι παλαιότερα. Στο αντικείμενο του πόθου μου πρέπει να είμαι κι εγώ πόθος. Τα έχουμε απομυθοποιήσει όλα, γιατί υπάρχει ημερομηνία λήξης. Πολλοί λίγοι έχουν καταφέρει να είναι ερωτευμένοι μετά από 30-40 χρόνια, υπάρχει φθορά.

Είμαι κάπως αμήχανος σε αυτή την ερώτηση γιατί το αποτέλεσμα έδειξε ότι μάλλον για να μην έχω δεν ήταν τόσο δυνατό, έμφυτο μέσα μου. Ανάγκη δημιουργήθηκε και πέρασε από το μυαλό ότι θα μπορούσα να το κάνω αλλά δεν το έκανα. Κατ΄ αρχάς δεν υπάρχει το άλλο μισό. Μόνοι μας γεννιόμαστε, μόνοι μας μπαίνουμε στον τάφο, δεν έχω ανάγκη τόσο ότι μου λείπει κάποιος άλλος άνθρωπος, είμαι πλήρης. Από εκεί και πέρα είμαι ανοιχτός. Δεν υπάρχει εκ πεποιθήσεως εργένης, όπως δεν υπάρχει και εκ πεποιθήσεως παντρεμένος».

Ο Αλέκος Συσσοβίτης γεννήθηκε το 1965 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Ο πατέρας του είχε καταγωγή από την Άρτα και η μητέρα του ποντιακή καταγωγή από την Κοζάνη.

Πήγε σε μια τεχνική σχολή και σε ηλικία 17 ετών βρέθηκε στη Μύκονο, όπου ασχολήθηκε με διάφορα επαγγέλματα. Ασχολήθηκε με το μόντελινγκ για 2 χρόνια, ενώ στις αρχές και κυρίως στα μέσα της δεκαετίας του ’90 στράφηκε στην ηθοποιία, μετά από μια συγκυρία και τη συμμετοχή του για πρώτη φορά στον κινηματογράφο στην ταινία «Ελεύθερη κατάδυση» του Γιώργου Πανουσόπουλου το 1995, με συμπρωταγωνίστριες τη Βαλέρια Χριστοδουλίδου και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις