Σφοδρές αντιδράσεις για το εξώφυλλο Φεβρουαρίου του περιοδικού Vogue, στο οποίο απεικονίζεται η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις ελαφρώς πιο…λευκή από το πραγματικό της χρώμα. Το επιτελείο της Αμερικανίδας πολιτικού εξέφρασε δυσαρέσκεια, εκτιμώντας πως έχει χρησιμοποιηθεί λάθος φωτογραφία, ενώ το περιοδικό κατηγορείται από τους αναγνώστες για διακρίσεις και ρατσιστικές τάσεις.

Το περιοδικό Vogue κατηγορείται πως υπέβαλε την φωτογραφία της Καμάλα Χάρις σε επεξεργασία λεύκανσης, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που έκριναν αρνητικά και το γεγονός της επιλογής Converse παπουτσιών, κατηγορώντας εκ νέου το εμβληματικό περιοδικό. Μετά τις αναρτήσεις των ”επίμαχων” φωτογραφιών στα social media του Vogue, η Άννα Γουίντουρ κατηγορήθηκε έντονα για ”εξώφυλλο χαμηλής ποιότητας”.

Οι άνθρωποι του περιοδικού δεν έχουν προβεί σε επίσημη τοποθέτηση σχετικά με το ζήτημα, ωστόσο δεν φαίνεται να αποδέχονται τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως δεν έχουν προβεί στην σχετική επεξεργασία για την οποία κατηγορούνται. Επιπλέον, φαίνεται πως δεν είναι μόνο αυτό που δημιούργησε ένταση μεταξύ των δύο πλευρών, καθώς το επιτελείο της Καμάλα Χάρις αντέδρασε και για το γεγονός πως οι φωτογραφίες διέρρευσαν νωρίτερα από το προσυμφωνημένο.

Σημειώνεται πως μετά την δημοσίευση του εξωφύλλου που προκάλεσε τον…σάλο, το περιοδικό προέβη στην ανάρτηση μιας δεύτερης φωτογραφίας, στην οποία η Καμάλα απεικονίζεται με ένα γαλάζιο ταγιέρ, χωρίς να διευκρινιστεί αν πρόκειται για διόρθωση.

«Πάντα λέω πως “Μπορεί να είμαι η πρώτη για πολλά πράγματα, αλλά θα σιγουρευτώ να μην είμαι η τελευταία”» και μεταξύ άλλων, υπογράμμισε: «Σκεφτόμουν τα ανίψια μου, που θα γνωρίσουν σε αυτό τον κόσμο μόνο μία γυναίκα αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, μία έγχρωμη γυναίκα, μία μαύρη γυναίκα, μία γυναίκα με γονείς που γεννήθηκαν εκτός των ΗΠΑ», υποστήριξε η Καμάλα Χάρις στην συνέντευξη στο διάσημο περιοδικό, στέλνοντας μήνυμα ισότητας.

Αξίζει να σημειωθεί πως, προ ολίγων μηνών η Άννα Γουίντουρ προέβη σε επιστολή στην οποία απολογούταν στο προσωπικό της για λάθη στην δημοσίευση φωτογραφιών και άρθρων, τα οποία δεν προστατεύουν τις μειονότητες. «Η Vogue δεν βρήκε αρκετούς τρόπους για να ανεβάσει ή να δώσει χώρο στους μαύρους συντάκτες, συγγραφείς, φωτογράφους, σχεδιαστές και άλλους δημιουργούς. Έχουμε κάνει επίσης λάθη, δημοσιεύοντας εικόνες ή ιστορίες που ήταν οδυνηρές ή μισαλλόδοξες. Θέλω να αναλάβω την πλήρη ευθύνη γι’ αυτά τα λάθη» είχε επισημάνει μεταξύ άλλων στην επιστολή της.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις