Χωρίς τέλος οι καταγγελίες για ψυχολογική, σωματική ή ακόμα και σεξουαλική βία στον χώρο του θεάτρου, με τον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρο Μπιμπίλα, να λέει στο Mega, ότι είναι καθημερινές πλέον, και πως εξετάζονται όλες.

«Υπάρχουν καταγγελίες που έρχονται καθημερινά. Το πειθαρχικό συμβούλιο είναι ανοιχτό» είπε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Μπιμπίλας. Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν γενικά διαμαρτυρίες για κακότροπη συμπεριφορά», με το Σωματείο και το Πειθαρχικό του Συμβούλιο «να συγκεντρώνει όλες τις καταγγελίες και να τις παραδίδει στη Δικαιοσύνη». «Μπορεί να μην είναι όλες οι πράξεις αξιόποινες» είπε ο κ. Μπιμπίλας.

Όπως είπε ο κ. Μπιμπίλας, «μπορεί να μην είναι όλες οι πράξεις αξιόποινες». Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι υπάρχει ακόμη φόβος, παρά τον μεγάλο αριθμό καταγγελιών. «Υπάρχει ακόμη και τώρα ταμπού, η αίσθηση ότι αν κάποιος πει κάτι μπορεί να χάσει τη δουλειά του. Προσπαθούμε να διώξουμε τον φόβο από τους συναδέλφους μας», ανέφερε.

Για τον χαρακτηρισμό «μέτριος ηθοποιός» που χρησιμοποίησε ο Δημήτρης Λιγνάδης κατά του Σπύρου Μπιμπίλα, ο πρόεδρος του ΣΕΗ επισήμανε ότι αν και έμεινε με την απορία γιατί έκανε μια τέτοια δήλωση ο σκηνοθέτης, δεν θα δώσει βάση στο σχόλιο. «Καθόλου δε με ενδιαφέρει και δεν πρόκειται να απαντήσω. Απάντησε όλη η Ελλάδα, όλοι μου οι συνάδελφοι, οπότε εγώ δεν χρειάζεται να πω τίποτα παρά σιωπή», ανέφερε ο κ. Μπιμπίλας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις