Ό Σπύρος Μπιμπίλας είναι αποφασισμένος να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, σηματοδοτώντας το τέλος της «εποχής» του μόλις τελειώσει η θητεία του

Ο ηθοποιός αποτελεί το πρόσωπο των τελευταίων ημερών, καθώς χειρίστηκε από την πρώτη στιγμή με απόλυτη ψυχραιμία τον καταιγισμό καταγγελιών που έχουν ξεσπάσει στον θεατρικό κόσμο. Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ των θυμάτων, ενώ προέτρεψε όσους έχουν υποστεί κάθε είδους βία να την καταγγείλουν.

Τις τελευταίες ημέρες δε, βρέθηκε και στο στόχαστρο του Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος χαρακτηρίζοντάς τον ως «μέτριο ηθοποιό», τον κατηγόρησε πως ευθύνεται για τη σύλληψή του. Η κίνηση αυτή του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις και σύσσωμοι οι ηθοποιοί έσπευσαν να τον υπερασπιστούν δημοσιεύοντας τις ταυτότητές τους από το Σ.Ε.Η και δηλώνοντας «μέτριοι ηθοποιοί».

«Θέλω να τελειώσει η περίοδος που είμαι πρόεδρος»

Σε συνέντευξή του, ωστόσο, στο περιοδικό «Λοιπόν», ο Σπύρος Μπιμπίλας ξεκαθάρισε πως αποφάσισε να μη συνεχίσει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

«Θέλω να τελειώσει η περίοδος που είμαι πρόεδρος και να φύγω να πάω διακοπές. Θα είμαι πρόεδρος άλλο ενάμιση χρόνο, μετά τελειώνει η θητεία μου και δεν ξαναβάζω ποτέ, παρά μόνο για το ΤΑΣΕΗ, όχι για το ΣΕΗ».

Ο Σπύρος Μπιμπίλας τόνισε και τους λόγους που πήρε αυτή την απόφαση: «Θα μπουν νέοι άνθρωποι, εγώ απλώς βοήθησα. Θα είμαι 67 χρονών όταν θα φύγω. Έχω άλλα πράγματα, θα πρέπει να γράψω τα βιβλία μου, έχω να ετοιμάσω το λεύκωμα… Θέλω να τ’ αφήσω πίσω μου, όπως και καλή αύρα».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις