Στην πολύχρονη καριέρα του ο Γιώργος Κατσαρός έχει συνθέσει αμέτρητα τραγούδια και θεωρείται κορυφαίος σαξοφωνίστας. «Έχω γράψει πολλά τραγούδια για τον Πειραιά παρότι δεν είμαι Ολυμπιακός» ξεκίνησε να λέει ο μουσικός και ο παρουσιαστής τον ρώτησε για τον τσακωμό που είχε με τον Γιάννη Πάριο επειδή τραγούδησε τον ύμνο του Ολυμπιακού κρυφά από εκείνον.

Ο συνθέτης εξήγησε ότι είχε συστήσει τον Γιάννη Πάριο στον Μίνω Μάτσα και δεν του έκανε δίσκο παρότι τον άκουσε στο σπίτι του Γιώργου Κατσαρού να τραγουδάει αλλά τον φώναξε στο στούντιο για τον ύμνο του Ολυμπιακού. «Ήταν η μόνη φορά που τσακωθήκαμε» είπε ο Γιώργος Κατσαρός που βεβαίως μετά χάρισε στο Γιάννη Πάριο μεγάλα τραγούδια.

Για ποιον τελικά γράφτηκε η «Κυρά Γιώργαινα»

Ο συνθέτης μίλησε και για τη σύζυγό του που έχασε πριν από λίγα χρόνια.

«Ήταν πολύ σωστή μητέρα. 50 χρόνια ήμασταν μαζί» είπε ενώ στις φωτογραφίες του γάμου τους διακρίνεται ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

«17,5 παντρευτήκαμε. Ήταν χορεύτρια με τη Νάντια Φοντάνα και τη Βέρα Κρούσκα. Ήμουν διευθυντής ορχήστρας από κάτω και την είδαν και την ερωτεύτηκα. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ στο σπίτι μου όταν έφυγε. Είναι δυσαναπλήρωτο το κοινό. Ήταν αδελφική φίλη της Έρρικας και της Μαργαρίτας Μπρόγιερ». «Της πεθεράς μου» σχολίασε ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Ο Γιώργος Κατσαρός μίλησε για το τραγούδι «Κυρά Γιώργαινα» που ακούστηκε στη δικτατορία και υπήρχε η πεποίθηση ότι σατίριζε τον Γεώργιο Παπαδόπουλο.

Το κομμάτι όμως είχε γραφτεί από τον Πυθαγόρα για τη σύζυγο του Γιώργου Κατσαρού, την οποία έπαιρνε τηλέφωνο και την πείραζε για το πού βρίσκεται ο σύζυγός της.

Το απωθημένο για τη Χαρούλα Αλεξίου

«Έχω βάλει το χεράκι μου να γίνει τραγουδιστής ο Βοσκόπουλος» είπε ακόμη με τον οποίο ήταν μαζί φαντάροι όπως και με τον Ανδρέα Μπάρκουλη.

Ο συνθέτης αποκάλυψε ότι ο ηθοποιός Μίμης Φωτόπουλος του άφησε στίχους για πολλά τραγούδια που προορίζονται για τον Μανώλη Μητσιά.

Το τραγούδι που έχει ζηλέψει είναι τα «Ήσυχα βράδια» του Λάκη Παπαδόπουλου. Το απωθημένο του όμως είναι η Χαρούλα Αλεξίου με την οποία δεν κατάφερε να συνεργαστεί μέχρι σήμερα.

Αναφερόμενος με τη σημερινή κατάσταση στον χώρο της μουσικής σχολίασε: «Παίζει ρόλο που δεν υπάρχει δισκογραφία». «Περισσότερο ποντάρουν  στα μουσικά talent show, στην επιτροπή και σε αυτά που θα πουν οι υπεύθυνοι» είπε ο συνθέτης σε σύγκριση με το «Να η ευκαιρία» στο οποίο ήταν κριτής.

Μίλησε για τον Αριστοτέλη Ωνάση και πόσες πλάκες έκανε και διηγήθηκε μία.

Η δύσκολη παιδική ζωή

Ο Γιώργος Κατσαρός μίλησε για την παιδική του ηλικία που ήταν εξαιρετικά δύσκολη. «Είχαμε ταβέρνα αλλά δεν είχαμε κρέας στο σπίτι. Ο πατέρας μου ήταν μάγειρας των ανακτόρων. Εμείς μεγαλώσαμε στην Κατοχή. Οι Γερμανοί επιτάξανε το Μον Ρεπό. Έφαγε ξύλο γιατί δεν χαιρέτισε την ιταλική σημαία. Και από το ξύλο έπαθε φυματίωση και ήρθε στο Σωτηρία και πέθανε. Είδα τη μητέρα μου που ανέλαβε τη θέση του πατέρα μου στην ταβέρνα και να μεγαλώσει εμένα και την αδελφή μου».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις