Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης θα πραγματοποιηθεί στις 14 με 24 Οκτωβρίου.

Ο Κουέντιν Ταραντίνο θα δώσει το παρόν στο Φεστιβάλ και θα δεχθεί ερωτήσεις από το κοινό. Ο ίδιος, σκέφτεται να κλείσει την σκηνοθετική του καριέρα με το Kill Bill volume 3. Είναι ένα ενδεχόμενο που το εξετάζει πολύ τον τελευταίο καιρό (η είδηση έγινε γνωστή πριν από δύο χρόνια μετά από δήλωση σε ραδιοφωνική εκπομπή) και αν συμβεί θα είναι η 10η ταινία για τον δημιουργό. Η ιστορία θα εξελίσσεται 20 χρόνια μετά, με την κόρη της Νύφης (Uma Thurman) να έχει μεγαλώσει. Το παρελθόν θα επανέλθει στη ζωή τους.

Ο Ταραντίνο δήλωσε στο THR: «Υπήρχε μια περίοδος στη ζωή μου, κατά την οποία έβλεπα οποιαδήποτε ιταλική ταινία και πέρασα το καλύτερο κομμάτι της καριέρας μου γυρίζοντας τη δική μου εκδοχή  αυτών των ταινιών». Πρόσθεσε ότι: «Mε το να λαμβάνεις ένα βραβείο Συνολικής Προσφοράς από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης είναι φανταστικό!». Ο ίδιος είχε πει στις Κάννες (πριν από 2 χρόνια περίπου) ότι από το Κάποτε στη Δύση (Spaghetti Western) Once Upon a Time in the West (1968) του Σέρτζιο Λεόνε, είχε εμπνευστεί πολύ. Είπε χαρακτηριστικά ότι: «Aπό αυτήν και μόνο την ταινία αξίζει να γυρίσεις ένα έργο στον Κινηματογράφο». Να τονίσουμε ότι στη μουσική σύνθεση ήταν ο Ennio Morricone με το ιστορικό soundtrack O Άνθρωπος με τη Φυσαρμόνικα Man with a Harmonica. Eίναι γνωστό ότι ο Αμερικανός σκηνοθέτης είναι μεγάλος φαν του Ιταλού συνθέτη (όπως όλοι μας) και προτιμά τη μουσική του στις ταινίες του.

Στο 16ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης θα τιμηθεί και ο Αμερικανός σκηνοθέτης Tim Burton (o δημιουργός του πρώτου κινηματογραφικού Batman το 1989), με το βραβείο Συνολικής Προσφοράς. Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ χαρακτηρίζουν τον Burton (γνωστό το έργο του) «έναν από τους πιο πρωτότυπους δημιουργούς ταινιών στην κινηματογραφική βιομηχανία των ΗΠΑ. Τον μοναδικό που μπορεί να μεταφέρει ένα άμεσα αναγνωρίσιμο οπτικό σύμπαν στη μεγάλη οθόνη».

Οι ταινίες του Quentin Tarantino χαρακτηρίζονται για την ταχύτητα των διαλόγων τους, με πολλές πληροφορίες και λεπτομέρειες. Ο Τim Burton είναι γνωστός για τα ατμοσφαιρικά και σκοτεινά του φιλμ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις