Για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε από τον πρώην παραγωγό του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν, ο οποίος καταδικάστηκε σε 23 χρόνια φυλάκιση από το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης για βιασμό και σεξουαλική παρενόχληση, μίλησε η Ελληνοϊταλίδα ηθοποιός και μοντέλο Δωροθέα Μερκούρη.

Η Δωροθέα Μερκούρη εξομολογήθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ πως για να της δώσει έναν ρόλο της έθεσε ως όρο να περάσει στο διαμέρισμα για του κάνει ένα «μασάζ». «Μου ξεκαθάρισε πως εάν βγω από το δωμάτιο η προσφορά παύει να ισχύει», της είπε.

«Μου τον γνώρισαν σε ένα πάρτι και μου έδωσε ραντεβού για την επομένη το πρωί. Η γραμματέας του – μια πολύ σοβαρή κυρία- με συνάντησε στο λόμπι , και με συνόδευσε επάνω, στην προεδρική σουίτα του ξενοδοχείου, ένα ολόκληρο διαμέρισμα, που χρησιμοποιούσε και ως γραφείο του», εξιστορεί και προσθέτει πως δεν της πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί να της συμβεί κάτι άσχημο.

Στη μεταξύ τους συζήτηση, στο σαλόνι της σουίτας, αναφέρει πως έμεινε έκπληκτη από τα όσα ήξερε για τον ελληνικό κινηματογράφο. «Μου ανέφερε όλες τις ταινίες της Μελίνας Μερκούρη και είχαμε μια ωραία συζήτηση. Δε μου πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί να μου τύχει κάτι άσχημο, δεν είχα ακούσει τις ιστορίες».

Τότε όπως εξιστορεί, της πρότεινε ένα ρόλο σε μεγάλη παραγωγή, που θα γυρνούσε στην Ιταλία σε λίγους μήνες και που όλοι οι ηθοποιοί γνώριζαν γι’ αυτή και ήθελαν να συμμετέχουν.

Προς μεγάλη της έκπληξη και απογοήτευση υπήρχε και ένας όρος για να συμμετάσχει. «Θα πάρω τηλέφωνο τον σκηνοθέτη τώρα, εδώ, μπροστά σου, αρκεί να περάσουμε μέσα να μου κάνεις ένα μασάζ», της είπε ο Γουάινστιν.

«Ξαφνικά, με ένα βήμα, το σώμα του βρέθηκε δίπλα στο δικό μου, το πρόσωπό του σε απόσταση αναπνοής. Τον έσπρωξα βάζοντας και τα δύο χέρια μου στο στέρνο του, σταθερά για να απομακρυνθεί. Μου ξεκαθάρισε πως εάν βγω από το δωμάτιο η προσφορά παύει να ισχύει. Βγήκα από το ξενοδοχείο και έφυγα τρέχοντας. Το φθινόπωρο του 2017 όταν έγιναν γνωστές οι καταγγελίες γυναικών εναντίον του Γουάινστιν, στις ιστορίες των άλλων γυναικών αναγνώριζα ακριβώς αυτή που ο Χάρβεϊ έλεγε και σε εμένα», θυμάται η κα Μερκούρη

Για την τραυματική αυτή εμπειρία η ηθοποιός ανέφερε: «Αισθάνθηκα μικρή. Κάνεις πολύ καιρό να εμπιστευθείς έναν σκηνοθέτη και να κλείσεις επαγγελματικό ραντεβού μαζί του. Δεν το είπα πουθενά αυτό που μου συνέβη γιατί ντρεπόμουν».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις