Η συλλογή του Κώστα Βουτσά περιλαμβάνει περισσότερα από 70 έργα πολύ γνωστών ζωγράφων ανεκτίμητης αξίας με πίνακες του Νίκου Εγγονόπουλου, του Γιάννη Γαΐτη, του Αλέκου Φασιανού, του Κωνσταντίνου Βολανάκη και πολλών άλλων πολύ σημαντικών Ελλήνων και ξένων δημιουργών που κοστολογούνται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τη μεγάλη κόρη του, Σάντρα Βουτσά, η δεύτερη γυναίκα του πατέρα της, η Θεανώ Παπασπύρου, δεν τους παραχωρεί στα παιδιά του, λέγοντας ότι είναι δικοί της. Οι πίνακες βρέθηκαν στα χέρια της Θεανώς, γιατί, όπως έχει πει, είχε βρει τον κατάλληλο χώρο για να φυλαχθούν. Η Σάντρα Βουτσά μιλώντας στο περιοδικό ΟΚ είπε για το θέμα απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις.

Και η περιβόητη υπόθεση με τους πίνακες του Κώστα Βουτσά που έχει στην κατοχή της η δεύτερη σύζυγός του Θεανώ Παπασπύρου;

Σάντρα: Αυτή είναι καθαρά δική μου υπόθεση. Η Αλίκη δεν έχει καμιά σχέση με αυτό.

Σκοπεύεις να κινηθείς νομικά;

Σάντρα: Θα μάθετε πολύ σύντομα για αυτή την υπόθεση, δεν μπορώ να πω ακόμη κάτι, αλλά έχω κάποια πλάνα στο μυαλό μου. Λύση από την άλλη πλευρά δεν θα βρεθεί. Δεν υπάρχει περίπτωση. Υπήρξε μια επιθυμία του πατέρα μου εδώ και πολλά χρόνια… Αν λοιπόν κάποιος είχε σκοπό να τη σεβαστεί, θα το είχε κάνει εκ των προτέρων και δεν θα είχαμε φτάσει μέχρι εδώ.

Εννοείται πως δεν θα το αφήσω έτσι… Καταρχάς, για λόγους συναισθηματικούς αυτοί οι πίνακες ανήκαν στον πατέρα μου. Με τα χρήματά του τους αγόρασε και είναι πίνακες αξίας. Και όταν ο πατέρας σου για πολλά χρόνια σού λέει «έχω πάρει κάποιους πίνακες και όταν φύγω από τη ζωή θέλω κάποιους να τους πάρεις εσύ», το έχεις στο μυαλό σου. Γιατί είναι ένα δώρο από τον πατέρα σου, που πλέον δεν είναι στη ζωή.

Τι απαντά η Θεανώ Παπασπύρου για τους πίνακες

Σε οχλήσεις δημοσιογράφων για το θέμα η κ. Παπασπύρου  δεύτερη σύζυγος του Κώστα Βουτσά έχει απαντήσει στην κόρη του. «Η Σάντρα Βουτσά έχει αποποιηθεί την περιουσία του πατέρα της και μέχρι τελευταία στιγμή ήταν στο πλευρό του».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις