Μάχη με τις φλόγες στο Γαρδίκι Θεσπρωτίας - Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στη Γλυκή Πάργας
Συνεχίζουν να επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε δύσβατη και δυσπρόσιτη περιοχή στο Γαρδίκι.

Συνεχίζουν να επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη φωτιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί στην περιοχή Γαρδίκι Θεσπρωτίας. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 8:55 σε απόκρημνο, δύσβατο και δυσπρόσιτο σημείο, που ακόμη καπνίζει.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το δύσβατο της περιοχής δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, καθώς τα οχήματα δεν έχουν πρόσβαση, με αποτέλεσμα η φωτιά να προσεγγίζεται μόνο από τα πεζοπόρα τμήματα.
Οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις καταβάλλουν προσπάθειες για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς και στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 5ης ΕΜΟΔΕ, 7 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.
Επιπλέον, πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 15.00 σε αγροτοδασική έκταση στη Γλυκή Πάργας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά είναι χωρίς ενεργό μέτωπο και γίνεται διαβροχή κυρίως σε σημεία που καπνίζουν.
Προειδοποιητικό μήνυμα εστάλη μέσω του 112 σε κατοίκους της περιοχής, καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.
Στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες, 9 οχήματα, ενώ ρίψεις κάνουν και εναέρια μέσα.
Χωρίς ενεργό μέτωπο και η φωτιά στη Νέα Σαμψούντα
Φωτιά
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα σε αγροτική έκταση στην περιοχή της Νέας Σαμψούντας στην Πρέβεζα, γύρω στις 15.15, αυτή τη στιγμή είναι χωρίς ενεργό μέτωπο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις, όμως, να αντιμετωπίζουν ακόμη αρκετές ενεργές εστίες.