Τα στοιχεία που δείχνουν γυναικοκτονία - Τον κατήγγειλε και αύριο ήταν η δίκη
«Της είπαμε να πάει σε δομή αλλά αρνήθηκε», αναφέρει η ΕΛΑΣ
Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες των Αρχών για τη διαλεύκανση του θανάτου της 40χρονης γυναίκας στο Μενίδι, η οποία βρέθηκε μέσα σε μία λίμνη αίματος στη μέση του δρόμου, μαχαιρωμένη στην κοιλιά.
Μάλιστα, όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΕΛΑΣ, οι πρώτες ενδείξεις «δείχνουν» γυναικοκτονία, σε μία υπόθεση, η οποία φαίνεται να έχει πολλές ομοιότητες με τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα στους Αγίους Αναργύρους.
Ειδικότερα, στο «μικροσκόπιο» των Αρχών βρίσκεται ο εν διαστάσει σύζυγος της 40χρονης γυναίκας, με καταγωγή από την Αλβανία, η οποία εντοπίστηκε θανάσιμα τραυματισμένη στη μέση του δρόμου, στη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Αριστοτέλους.
Την άτυχη γυναίκα εντόπισε νεκρή στο σημείο γύρω στις 06:00 το πρωί ένας περαστικός, ο οποίος ειδοποίησε τις αστυνομικές Αρχές και άμεσα στο σημείο έφθασαν άνδρες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας.
Αμέσως οι Αρχές έλεγξαν το background της 40χρονης το οποίο δυστυχώς συμπεριελάμβανε τρεις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία κατά του συζύγου της. Έτσι ο 50χρονος εν διαστάσει σύζυγός της αυτή τη στιγμή είναι ο βασικός ύποπτος για την Αστυνομία, με αποτέλεσμα να έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.
Αυτή είναι η γυναίκα που βρέθηκε νεκρή:
Ο εν διαστάσει σύζυγος της 40χρονης που αναζητείται από τις Αρχές:
Οι τρεις καταγγελίες και το Panic Button - Αύριο η δίκη για ενδοοικογενειακή βία
Αναλυτικά, η γυναίκα είχε κάνει τρεις καταγγελίες εναντίον του 50χρονου συζύγου της, με την πρώτη να γίνεται τον Απρίλιο του 2013, τη δεύτερη τον Σεπτέμβριο του 2022 και την τελευταία μόλις πριν από δύο εβδομάδες, το Μεγάλο Σάββατο (4/5).
Μάλιστα, όπως σημειώνουν στο flash.gr πηγές από την ΕΛΑΣ, ο 50χρονος συνελήφθη την Τρίτη του Πάσχα (7/5) και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ έλαβε ρητή δικάσιμο για την Παρασκευή 17 Μαΐου.
Στη 40χρονη γυναίκα χορηγήθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική εξέταση και δόθηκαν πληροφορίες, οδηγίες και έντυπο υλικό, προκειμένου να λάβει εάν επιθυμεί την αναγκαία υλική συνδρομή από τους αρμόδιους φορείς.
Επιπλέον, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ενημερώθηκε για τη δυνατότητα εγκατάστασης, στο κινητό της τηλέφωνο, της εφαρμογής «Panic Button» και της χορηγήθηκε κωδικός για πρόσβαση στην εν λόγω εφαρμογή. Παράλληλα, ενημερώθηκε για τη δυνατότητα μεταφορά της σε δομή φιλοξενίας με την ίδια να δηλώνει ότι δεν επιθυμεί.