O Φαραντούρης τα έκανε μαντάρα - Τον αδειάζει ο Φάμελλος για την «κυβέρνηση ειδικού σκοπού»
«Φωτιές» στα καλά καθούμενα, άναψε στην Κουμουνδούρου ο Νίκος Φαραντούρης, ο οποίος ζήτησε να δημιουργηθεί μια «κυβέρνηση εθνικού σκοπού», με τη συμμετοχή -προφανώς- και της Νέας Δημοκρατίας, όπου θα έχει ως στόχο την «κάθαρση σε συνεργασία με τις Ευρωπαϊκές Ελεγκτικές Αρχές».
Όπως καταλαβαίνετε, στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υποδέχθηκαν ευχάριστα τη δήλωση του ευρωβουλευτή τους, με αρκετά κορυφαία στελέχη να σχολιάζουν πως η θέση του κόμματος έχει εκφραστεί από τον πρόεδρο και είναι σαφής.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να φύγει, είναι επικίνδυνη και θα πρέπει στη θέση της να βρεθεί μια άλλη κυβέρνηση, στην οποία θα συμμετέχουν τα προοδευτικά κόμματα. Και αυτή με τη σειρά της θα αναλάβει την «κάθαρση».
«Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ όπως έχει διατυπωθεί και απο τον πρόεδρο, Σωκράτη Φάμελλο και από το προεδρείο της Κ.Ο. είναι ρητή και ξεκάθαρη: Προκαταρκτική Επιτροπή, παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές. Οποιαδήποτε άλλη πρόταση δεν εκφράζει τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία», σημείωναν από την Κουμουνδούρου «αδειάζοντας» τον κ. Φαραντούρη.
Στην παρούσα φάση, η Κουμουνδούρου δεν θα ασχοληθεί περισσότερο με τον Φαραντούρη, αφού έχει στραμμένη την προσοχή της στο μέτωπο του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Ολόκληρη η δήλωση του κ. Φαραντούρη
«Η σκιά της διαφθοράς πλανάται πάνω από τη χώρα και μειώνει την αξιοπιστία της χώρας μας στο εξωτερικό. Ταυτόχρονα ακυρώνει τις προσπάθειές μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στα διεθνή fora να υπερασπιστούμε τις εθνικές γραμμές και τα συμφέροντα της πατρίδας μας και του ελληνικού λαού.
Τα παραδείγματα πολλά:
Δίνουμε μάχη να εγκριθεί Ταμείο Φυσικών Καταστροφών για τους αγρότες μας και προκύπτει εγκληματική οργάνωση που απομυζά τους ευρωπαϊκούς πόρους.
Πετυχαίνουμε παράταση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και έρχονται αποκαλύψεις για διαφθορά σε αναθέσεις δισεκατομμυρίων.
Δίνουμε μάχη με συμμαχίες στο Ευρωκοινοβούλιο απ' όλες τις ομάδες του δημοκρατικού τόξου για τη θωράκιση της χώρας στη νέα αρχιτεκτονική Ασφάλειας & Άμυνας και εισπράττουμε σιωπή από τον Πρωθυπουργό απέναντι στις δηλώσεις του Καγκελαρίου Μέρτζ και του ΓΓ ΝΑΤΟ Ρούτε περί της αυτονόητης συμμετοχής της Τουρκίας και μάλιστα άνευ όρων.
Ο πληθωρισμός και η ακρίβεια καλπάζει στη χώρα μας πολύ πάνω απ' τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, αλλά οι στρεβλώσεις στην αγορά και η καρτελοποίηση με την ανοχή ή ακόμη και την αιγίδα της πολιτείας συνεχίζεται σύμφωνα με ευρωπαϊκές και διεθνείς εκθέσεις.
Εν όψει αυτών αλλά και με ορίζοντα την ανάληψη της κρίσιμης Προεδρίας της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Ιούλιο 2027,
Καλώ τα κόμματα και τον Πρωθυπουργό, εάν πραγματικά επιθυμεί την κάθαρση και την εξυγίανση της δημόσιας διοίκησης και των θεσμών, να προχωρήσουν σε Κυβέρνηση κοινής αποδοχής, παραμερίζοντας τους κομματικούς εγωισμούς. Αποστολή αυτής της Κυβέρνησης Ειδικού Σκοπού θα είναι η κάθαρση σε συνεργασία με τις Ευρωπαϊκές Ελεγκτικές Αρχές ώστε να ενισχυθεί η διαφάνεια, η τρωθείσα αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό αλλά και η κλονισμένη εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών στους θεσμούς.