ΟΠΕΚΕΠΕ: Αποκαλυπτήρια για τη δικογραφία - Ψίθυροι, φήμες και σενάρια για τα ονόματα των βουλευτών
Ψίθυροι, φήμες και σενάρια στους διαδρόμους της Βουλής από χθες το απόγευμα για τα ονόματα των βουλευτών που αναφέρονται στη δικογραφία των 3.000 σελίδων για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

«Γαλάζια», «πράσινα» αλλά και… ροζ του ΣΥΡΙΖΑ ρουσφέτια πάνε κι έρχονται ως φήμες από χθες το απόγευμα, όποτε και διαβιβάστηκε στη Βουλή η επίμαχη δικογραφία για τις αγροτικές επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου, ο καθένας από τους πολιτικούς προσπαθούσε να μάθει στα πηγαδάκια που σχηματίζονταν… τα ράμματα για τη γούνα του άλλου, παρόλο που κανείς δεν είχε διαβάσει ακόμη τον ογκώδη φάκελο των 3.000 και κάτι σελίδων.
Η ονοματολογία και η φημολογία σχετικά με τα πρόσωπα που εμπλέκει η ευρωπαία εισαγγελέας οργίαζαν, πέρα βεβαίως από τα ονόματα των «δυο», Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη, που βρέθηκαν στο τιμόνι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Συγκλίνουσες πληροφορίες θέλουν μέσα στις «καυτές» σελίδες της δικογραφίας να γίνεται αναφορά σε βουλευτές τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι «πιάστηκαν» σε τηλεφωνικές τους συνομιλίες να επιχειρούν να μεσολαβήσουν υπέρ των αγροτών της περιοχής τους.
«Δεν είναι κάτι μεμπτό να έχει μιλήσει κάποιος με τον ΟΠΕΚΕΠΕ», έλεγε βουλευτής επαρχίας στο εντευκτήριο, ενώ άλλοι, μεταξύ σοβαρού και αστείου έλεγαν «καθίστε να δούμε εάν υπάρχει τίποτα και για εμάς...».
Αρχίζει η «μελέτη»
Ο ογκωδέστατος φάκελος θα είναι διαθέσιμος από σήμερα το πρωί για… μελέτη στην αίθουσα 168 «Παύλος Μπακογιάννης», του πρώτου ορόφου του Μεγάρου του Κοινοβουλίου. Μάλιστα, ο πρώτος βουλευτής που βρέθηκε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο προκειμένου να μελετήσει τη δικογραφία, είναι ο Γιάννης Τσίμαρης από το ΠΑΣΟΚ.
Οι βουλευτές θα μπορούν να λάβουν γνώση της δικογραφίας - η οποία θα είναι διαθέσιμη σε τρία τουλάχιστον αντίτυπα - παρουσία υπαλλήλου και χωρίς δυνατότητα φωτοτύπησης ούτε και φωτογράφησης. Θα μπορούν όμως να κρατούν σημειώσεις.
Οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες θα αξιολογήσουν το υλικό και ακολούθως θα φανερώσουν τις προθέσεις τους. «Η δικογραφία θα μελετηθεί ενδελεχώς με πλήρη διαφάνεια» είναι το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση, ενώ από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ επιμένει πως θα προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια ώστε να λάμψει η αλήθεια.
Οι επιλογές πάντως είναι δύο, είτε να ζητηθεί προανακριτική επιτροπή είτε εξεταστική. Μένει να φανεί ποια από τα δυο κοινοβουλευτικά μονοπάτια θα αποφασίσουν να ακολουθήσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.