Πολλοί άνθρωποι όταν έρθει η στιγμή που θα πεθάνουν, έχουν εκφράσει νωρίτερα την επιθυμία τους να ταφούν μαζί με το αγαπημένο τους αντικείμενο. Ωστόσο, ο Τσεκέντε Μπάφτον Πίτσο, ο οποίος δεν ήταν όποιος κι όποιος στην περιοχή του, καθώς αποτελούσε τον εκπρόσωπο της φυλής Χλούμπι στην περιοχή Γιοζάνα της Νότιας Αφρικής, έκανε την διαφορά. Αρχικά, να τονίσουμε πως Πίτσο έπαιζε τον ρόλο του συμβούλου για περίπου 300 οικογένειες, διαπραγματευόταν και μεσολαβούσε μεταξύ της τοπικής διοίκησης και των ντόπιων, ενώ θεωρούνταν κάτι σαν κρυφός δήμαρχος της περιοχής όπου ζούσε.

Ωστόσο φρόντισε να γίνει γνωστός στον υπόλοιπο κόσμο μόνον μετά θάνατον, καθώς ο 74χρονος πολιτικός του Κινήματος Ενωμένων Δημοκρατών UDM είχε ζητήσει ως τελευταία επιθυμία να μην ταφεί σε ένα…μπανάλ φέρετρο, αλλά μέσα στη Mercedes του.

Ή Mercedes ή με τα πόδια

Όπως δήλωσε η κόρη του, «γι αυτόν υπήρχαν δύο ειδών αυτοκίνητα: Οι Mercedes και τα υπόλοιπα». O Πίτσο εκτός από πετυχημένος πολιτικός ήταν και επιχειρηματίας, οπότε μπορούσε και οδηγούσε από τη δεκαετία του 1970 και μετά αποκλειστικά και μόνον ακριβές Mercedes. Μετά την πτώση ωστόσο του ρατσιστικού καθεστώτος απάρτχαϊντ το 1994, σταμάτησε το μποϊκοτάζ της Νότιας Αφρικής και μπήκαν στη χώρα μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, οπότε έβαλαν λουκέτο οι εγχώριες επιχειρήσεις του κλάδου μεταξύ των οποίων και εκείνη του Πίτσο.

Έτσι δεν ήταν σε θέση πλέον να συντηρεί τέτοια αυτοκίνητα και προτίμησε να μετακινείται με τα πόδια παρά να αλλαξοπιστήσει και να επιλέξει κάποια άλλη μάρκα εκτός από εκείνη με το αστέρι. Πριν δύο χρόνια ωστόσο δεν άντεξε στο σύνδρομο της στέρησης και αγόρασε μία μεταχειρισμένη Mercedes E-class του 1995, στην οποία μέσα εργαζόταν, έγραφε τους λόγους του και υποδεχόταν κόσμο, όμως απαγορευόταν το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ. Συχνά, καθόταν απλά με τις ώρες μέσα στη λευκή λιμουζίνα και απολάμβανε πίσω από το τιμόνι το ηλιοβασίλεμα. Το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης έξι μήνες μετά την αγορά του και ο Πίτσο δεν μπορούσε μάλλον να πληρώσει την επισκευή του οπότε σταμάτησε να τη χρησιμοποιεί.

Ωστόσο η τελευταία του επιθυμία ήταν να ταφεί με την Mercedes του ή για την ακρίβεια μέσα στην αγαπημένη Mercedes του, φορώντας ασορτί λευκό κουστούμι και με τα χέρια δεμένα στο τιμόνι. Η οικογένειά του τίμησε την επιθυμία του 74χρονου, ο οποίος έφυγε για τον άλλον κόσμο μαζί με το λατρεμένο του όχημα. Και όπως φαίνεται και στο βίντεο, μόνον απλή δεν ήταν αυτή η ταφή!

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις