Η φωτογραφία του βυθού των Ocean Sands Bahamas  κέρδισε τον φετινό διαγωνισμό Tournament Earth, ο οποίος ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες και τον διοργάνωσε το Earth Observatoty της NASA. Πρόκειται για τη φωτογραφία με λεζάντα «Ocean Sands, Bahamas», η οποία είχε τραβηχτεί το 2001 από τον δορυφόρο Landsat 7 και συγκέντρωσε το 66,2% των ψήφων στον τελικό γύρο.

Το Tournament Earth 2020 ήταν εορτασμός των 20 χρόνων του Earth Observatory και των 50στών γενεθλίων της Ημέρας της Γης. Οι αναγνώστες του Earth Observatory κλήθηκαν να επιλέξουν την καλύτερη φωτογραφία στην ιστορία του καθώς καθημερινά, το Earth Observatory δημοσιεύει μια αξιοσημείωτη φωτογραφία της Γης.

Οι Μπαχάμες από το διάστημα από πιο… μακρινή λήψη

Η φωτογραφία που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους απαθανατίζει από το διάστημα την άμμο του ωκεανού και των φυκιών στις Μπαχάμες. Με βαθιές τάφρους και ενεργά ηφαίστεια, ο πυθμένας του ωκεανού δεν είναι διόλου επίπεδος και το έδαφος κάτω από το νερό λαξεύεται συνεχώς από υπόγεια ρεύματα και παλίρροιες, γεννώντας απόκοσμα σχήματα. Τα οδοντωτά σχήματα του βυθού στις Μπαχάμες -τονισμένα με επιχρωματισμό στην τελική φωτογραφία- αιχμαλώτισε πριν από 19 χρόνια ο «φακός» του δορυφόρου της NASA.

Με την ευκαιρία ας δούμε και τις δέκα καλύτερες παραλίες στις Μπαχάμες όχι όπως τις βλέπουν από το διάστημα αλλά όπως τις ζούν οι άνθρωποι από κοντά:

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις