Δύο Γερμανοί τουρίστες φαίνεται ότι ζήλεψαν τα καθαρά νερά της Βενετίας και αποφάσισαν να βουτήξουν. Υπενθυμίζεται, πως η καραντίνα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού είχε ως αποτέλεσμα τα νερά να καθαρίσουν για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια.

Έτσι, οι δύο τουρίστες φαίνεται να δελεάστηκαν από το όμορφο τοπίο. Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της 3ης Ιουνίου και καταγράφηκε από περαστικό, ο οποίος ανήρτησε το σχετικό βίντεο στα social media. Στο βίντεο φαίνεται ένας άνδρας να κολυμπά κάτω από τη γέφυρα Ριάλτο, ένα από τα πιο γνωστά σημεία της πόλης.

Το βίντεο συγκέντρωσε γρήγορα πολλά επικριτικά σχόλια για την πράξη των δύο ανδρών, την οποία η κάτοικοι της ιστορικής πόλης θεώρησαν προσβλητική. «Ντροπή σας! Η Βενετία δεν είναι Disneyland! Να σέβεστε τους άλλους αν θέλετε να σας σέβονται κι αυτοί!», ανέφερε ένα σχόλιο.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε στο CNN ότι μέλη του Συντάγματος Lagunari της πόλης, ένα τμήμα της στρατιωτικής αστυνομίας που εδρεύει στη Βενετία για περιπολία και διατήρηση της τάξης, άρχισαν να τραβούν με την κάμερα τους δύο άντρες όταν τους είδαν να κολυμπούν. Στη συνέχεια έδειξαν τα βίντεο στην τοπική αστυνομία, η οποία τους επέβαλε τα πρόστιμα. «Στους δύο άνδρες επιβλήθηκε πρόστιμο 350 ευρώ στον καθένα και απομακρύνθηκαν προσωρινά από την πόλη» πρόσθεσε η αστυνομία.

Το πρόστιμο που επιβλήθηκε είναι το κανονικό πρόστιμο για κολύμπι στα διάσημα κανάλια της Βενετίας και δεν σχετίζεται με τους περιορισμούς του κορωνοϊού. Οι άνδρες απομακρύνθηκαν προσωρινά από τη Βενετία βάσει του κανονισμού «DASPO Urbano», ο οποίος επιτρέπει στις αρχές να απομακρύνουν ένα άτομο από μια πόλη προκειμένου να διατηρήσουν τη δημόσια τάξη.

Μετά από περισσότερο από δύο μήνες αυστηρών μέτρων καραντίνας με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, η Ιταλία άρχισε να καλωσορίζει ξανά τους επισκέπτες. Από την Τετάρτη, πολίτες που φθάνουν στην ΕΕ, στο Ηνωμένο Βασίλειο ή σε χώρες που καλύπτονται από τη Συμφωνία Σένγκεν μπορούν να ταξιδέψουν στην Ιταλία ελεύθερα χωρίς να χρειαστεί να μπουν σε καραντίνα, ανέφερε το ιταλικό Υπουργείο Εξωτερικών. Πηγή: www.lifo.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις